Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: BF3- PC/X360 co jest nie tak? (myśliwce)

16.01.2012 12:46
1
FIREBLAST
107
NUKE!!!

BF3- PC/X360 co jest nie tak? (myśliwce)

Siemka mam BF3 na X360 i jest problem w myśliwcach otóż:

Jak lecę z góry atakując i naciskam "back" (zaznaczanie wrogów) to gość mówi że znalazł np. snajpera ale pokazywać dopiero on się pokazuje dopiero jakieś 200 m nad ziemią i nie mogę go ustrzelić.. natomiast na necie oglądałem filmik z gameplay'u na PC i sytuacja wygląda całkiem inaczej otóż w PC na tym filmiku jak gościo zaznaczył przeciwnika to odrazu mówił że znalazł np snajpera i odrazu go pokazywał nawet na wys ok 600 m nad ziemią... I teraz mam do was pytanie od czego to zależy? czego na X360 nie pokazuje odrazu przeciwnika tylko dopiero kilkaset metrów nad ziemią? Czy zależy to od wersji? na PC i na X360 a może od internetu? mam 1 MB i żadnych lagów.. proszę o pomoc.

16.01.2012 12:49
AIDIDPl
2
odpowiedz
AIDIDPl
185
PC-towiec

Nie zależy to od internetu.

Wersja konsolowa jest uboga graficznie względem PC. Więc takie coś nie powinno dziwić, bo widać że nawet w takich kwestiach DICE musiało ograniczyć wersję konsolową, żeby jakoś działało...

16.01.2012 15:38
3
odpowiedz
FIREBLAST
107
NUKE!!!

Czyli chcesz powiedzieć mi że Na PC gracz od razu po komunikacie zobaczy wroga, natomiast na X360 dopiero potem? Czyli poprostu DICE na konsolach ograniczyło ten "szczegół" z tego względu aby zaoszczędzić na grafice?

PS: Są jakieś szanse że DICE wypuści patcha który to naprawi na konsolach?

16.01.2012 19:34
diablo1991
😒
4
odpowiedz
diablo1991
46
Pretorianin

NIE

26.01.2012 21:14
5
odpowiedz
FIREBLAST
107
NUKE!!!
Wideo

Kolega "AIDIDPl" pisał że nie zależy to od internetu no to ja mam problem ponieważ mam 1 MB nesotrady ping mam na MAX zazwyczaj zależy od serwera i tak, powiedziałem koledze aby zrobił test i u niego na X360 jest normalnie tj (jeżeli gość powie "zobaczyłem snajpera" to od razu go widać nawet z ok 600m nad ziemią) a ja niestety lecę "pikuję" w dół naciskam "back" i mówi "znalazłem worgiego snajpera" jestem na wys. ok 500m no ale niestety nie widzę żadnego punktu (przeciwnika) widzę go dopiero tuż przed uderzeniem w ziemię..... od czego to zależy czy to się jakoś ustawia na serwerze czy może puścić neta przez Wi-FI a nie kablem? tylko to jest dziwne że raczej powinienem mieć LAGI a ja nic takiego nie mam, a może usunąć HD content? naprawdę pomóżcie bo jest to dla mnie ogromnym problemem (jak latam myśliwcem). Co o tym myślicie?

Zresztą zobaczcie ten filmik co prawda jest on z wersji PC ale będziecie wiedzieć o co mi chodzi--->

http://www.youtube.com/watch?v=56wNetM2Fek

Zobaczcie to gość naciska back i w tym samym momencie widzi przeciwnika a u mnie jest cholerne opóźnienie........ bardzo to dziwne co mi doradzicie? wszelka pomoc się liczy...

26.01.2012 21:59
6
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

mam 1 MB nesotrady ping mam na MAX
Nie ma czegoś takiego jak maksymalny ping. Musisz mieć konkretną wartość. Im niższa tym lepiej. Ogólnie w wypadku FPSów powyżej 100 ms już jest ciężko grać.

26.01.2012 22:11
7
odpowiedz
FIREBLAST
107
NUKE!!!

tak ale ja mówię o tych kreseczkach na serwerach BF.... kurde naprawde nie wiem w czym jest problem żadnych lagów nie mam a jednak opóźnienie w spottingu jetem jest... doradź mi jakoś albo ktoś inny niech pomoże.. dodam że na PC też mają z tym problemy to oni ustawiają coś tam z High na Ultra...a na X360 co zrobić?

27.01.2012 08:52
8
odpowiedz
Tuminure
106
Senator

A 1MB absolutnie wystarczy do grania na X360. Wszystko rozchodzi się o ping, który może być nienajlepszy w Twoim wypadku.

27.01.2012 08:55
9
odpowiedz
FIREBLAST
107
NUKE!!!

"Tuminure" tak więc co muszę zrobić aby zlikwidować ten problem podaj jekieś rady, pomysły itd...

27.01.2012 19:55
10
odpowiedz
FIREBLAST
107
NUKE!!!

może to być wina PINGU? ja mam 25ms...

Forum: BF3- PC/X360 co jest nie tak? (myśliwce)