Witam, grajac w singla na średnich ustawieniach nic sie nei zacina , gdy gram na multipayarze nawet na niskich , srednich , nie ma żadnych zacięć zwieszen ani nic, lecz po 10-20 minutach gry zwiesza sie gra, komputer , musze restartować PC. Czytałem ze to moze być błąd gry , możecie mi coś poradzic na ten temat?
Mam podobnie, fakt nie muszę restartować, ale mam straszne lagi. Gra ma dużo błędów i na większości średnich komputerów są problemy. Ja czekam na aktualizację, które usuną lagi. Problemy to pewnie orgin i battlelog. Reinstaluj grę. Ale nadal wydaje mi się, że wszystkie problemy są z obciążonym netem przez właśnie battleloga, pingi na 64osobowych serwerach i gra z mnóstwem błędów.
@mateos94
Możliwe, że coś ci się przegrzewa w komuterze... Spradź temperatury podzespołów po ok. 5 minutach grania programem AIDA64 i najlepiej wrzuć tutaj screena z tymi temperaturami.
Oczywiście podaj też, jaki masz procesor, kartę graficzną i ile RAMu.
@Unknown8.29
Multi wymaga naprawdę bardzo szybkiego procesora. 4-rdzeniowiec to minimum, a zalecany to 6-rdzeniowiec. Jeszcze jest kwestia tego, jakie masz lagi. Takie od strony serwera, czy to twój komputer?
mam procesor 2,8 i2 quada , jesli to Cię interesuje, zaraz zrobie test czy się coś przegrzewa i zobaczymy, do tego to lagów wielkich nie ma, graficznie wyglada ok , bo nei ma scin czy coś w tym stylu , lecz po prostu przychodzi moment i JEB wszystko jakby stop klatka , obraz , dzwiek jest (tatatatattat itd) i restartować tylko mogę...
a więc tak tutaj temp. po 5 min grania na rozgrzanym kompie: http://imageshack.us/f/36/temperatura.png/
po 2 tutaj parametry mojego kompa: Intel Core 2 quad 2,66, 4 gb ram , 64 bit win 7 , Ati Radeon 3800 hd
Temperatury spoko, ale karta graficzna jest na te grę za słaba.
Pokaż temperatury kiedy zaczyna lagować.
[2] ---> Nie nasza wina, że twój ''PC'' nie wyrabia przy BF'ie 3 i żalisz się nam tu. Nie obwiniaj tej wspaniałej gry, bo wina leży prędzej po twojej stronie.
[1] ---> Możliwe, że coś się przegrzewa w kompie. Hmm, patrząc na temp. to jak dobrze widzę procek itp. jest w porządku. Martwi mnie temp. karty graficznej, chodź 77 stopni, to nie aż tak dużo, lecz i nie mało. W dodatku Ati Radeon 3800 hd , to czy aby nie za słaba karta?
No nie wiem , beta dzialala normalnie..
To w tym momencie zbytnio nie wiem co robic? Słyszalem glosy ze wiele graczy ma takei same problemy jak ja , wiec nie wiem czy to wina mojego kompa, gdyby był za słaby to by cięło , a takich momentów nie ma...
temperatury w stersie please...
wybacz , ale temperatury w czym?
wyczytałem w komentarzach na gryonline, że kilku graczy również się pyta o ten problem i rzekomo na zagranicznych forach również mówi się że wystęuje ten problem, dzisiaj grałem około 3-4 godziny w kampanie i nic się nie działo , pogram 10 minut w multi i się zacina , to troche dziwne...
daj temperatury kiedy zaczyna się zacinać.
jak moge to zrobić gdy powiedzmy przychodzi 7 minuta i się wszysko scina? Moge juz w tym momecnie tylko restartować kompa , bo juz nic nie reaguje , przed scieciem nic sie nie dzieje złego zero lagów czy coś , nagle PACH i koniec , sciecie obrazu , dzwieku , systemu , i nie reaguje ma alt+ctrl+delete , tlyko restart
apropo sugerując sie nawet najniższymi wymaganiami to gra powinna dzialać bez zarzutu, jak na średnich gram nie ma problemu , na wysokich jest dobrze ale nie ma momentami płynności
Może być tak, że pod wpływem neta, battleloga, origina i samej gry w pewnym momencie sprzęt wariuje, chociaż nie wydaje mi sie skoro beta ci działała. W takim razie to prawdopodobnie wina samej gry, ale jak to naprawić to nie wiem. Poczytaj, czekaj na patcha.
mam nadzieje ze twórcy gry wiedzą i słyszą i stworzą owego patcha
weź robercik cepie się nie wypowiadaj, ja mam intel core 2 quad 2,33, geforce 9800gt, 4gb ramu i windę 7 x64, też mam tak że po pewnym czasie zwis i pomaga tylko reset kompa, czyszczenie radiatorów, wentylatorów i wymiana pasty nie pomogły
Cześć..czy wiadomo coś na temat patcha? Mam identyko problem jak mateos. Kampania chodzi dobrze, zero crashów czy coś w tym rodzaju. W multi pogram 10-20-30min i nagle bach - obraz stoi w miejscu i słychać dźwięk "wzzzzz". Pomaga tylko reset kompa, nic innego sie nie da zrobić!
JAnoCFCFan ---> Cepem jesteś ty, jak tak sam mówisz. Więc lepiej to ty się nie wypowiadaj. Nienawidzę takich ludzi. Dlaczego sądzicie, że to wina gry, a nie wasza?
Robercik nie podniecaj się tak, wpadasz w furię o byle wpis na necie, sam obrażasz i twierdzisz, że on w realu to ... może sam jesteś frajerem,a on ruszył twoje ego mówiąc prawdę? Co do gry, to definitywnie jest to jej wina. Mój komp ma wymagania zalecane i też mam problemy w multi. Gra ma pełno błędów, do tego ilość graczy to obciążony ping. Jest duża szansa, że to gra zawiodła. P.S. Nie wyznawaj mi nienawiści bo tylko się tym ośmieszasz.
słuchaj być może to nasza wina ale troche dziwne żeby tyle ludzi miało problem z tą grą (a ma bo troche czytałem po różnych forach). Pytam o patcha bo może on rozwiąże problem, a jeśli nie to trudno..
Patch wyjdzie tak po paru tygodniach, kiedy ktoś z DICE uświadomi sobie, że z "idealną" grą jest coś nie tak. Co do tego, że tyle ludzi ma problemy to też znak kłopotów gry. Dam wam przykład[stary] w lipcu 2010 steam przez pomyłkę dał bana 12tys graczy MW2. Pisało wielu o tym na forach, odpowiedzi tych co nie grali, albo tych co błąd ominą były typu robercika, że to wina pokrzywdzonych. Jaki był koniec? Steam przeprosiło i wysłało gre L4D2 do pobrania. Więc programy nie zawsze są bezbłędne.
Unknown8.29 ---> Czyli mówisz, że masz x2 GTX 580, lub chociaż tego GTX 570 albo 560Ti? Bo twórcy mówili, żeby mieć te 60 klatek+ na Ultra w Full HD przy 64 graczach i rozwałce, to trzeba mieć x2 GTX 580. Więc nie pier... głupot. A może to ty jesteś frajerem? Czyżby tu cię bolało, że każdego tylko tym grypsem ciśniesz? Definitywnie to twój komp nie wyrabia przy 64 graczy i totalnej rozwałce.
Geforce GTX580TI, procesor intel I5, Ram 8gb, dysk 1tb wolne 850gb wystarczy?
Geforce 560TI. Każdy się może pomylić. Kompa kupiłem w tym roku za 5000 więc grać mogę.
Nie rozumiem jednego - na becie na mapie Caspian Border przykładowo przy 64 graczach, było jak najbardziej ok. A teraz nawet przy 16 graczach na najniższych detalach gra odstawia taki numer...
weź robercik spieprzaj stąd, jak możesz mówić że to wina moja a nie gry skoro gram przez pół godziny a nawet dłużej a potem zwis, weź się nie wypowiadaj
Próbuje się jakoś skontaktować z EA wziazku z tymi licznymi błędami , lecz ani nie znalazłem jakiegolwiek maila oraz innego sposobu , to mnie zaczyna wkur*** , zastanawiam się nad reklamacją gry w empiku .
Ja mam zawiechy na najniższych ustawieniach gry ( wszystko wyłączone i na low ) Komp: i5 750 4GB ram radeon 5870 win7 64 bit. Komp spokojnie należny do kategorii "konfiguracja zalecana" a nie "konfiguracja minimalna" ale co z tego tak po 5-50 minutach gra się zawiesza totalnie, tylko twardy reset pozwala uruchomić ponownie.
Temperatury karty graficznej są takie same w BF3 jak w Rift, który na ustawieniach ultra ją mocno rozgrzewa. Rift działa super stabilnie, BF3 szkoda słów...
slavo_cc ja mam tak samo, takie same ustawienia tzn wszystko na low i gra nie ogarnia
Jeżeli chodzi o zawieszanie się Battlefiel3 podczas grania w Multi to miałem to samo. Po paru minutach grania całkowita zwiecha albo wyrzucenie do pulpitu.
Prawdopodobnie problem leży w sterowanikach urządzenia dźwieku lub w sterownikach audio od Nvidia.
Gra przestała mi się wieszać po wyłączeniu sterowników urządzeń audio Nvidia i pozostawienie tylko włączonych sterowników od aktualnie używanej karty dźwiekowej.
Czyli w "Menedżer Urządzeń" i dalej "Kontrolery dźwięku..." wyłączyłem "Nvidia High Definition Audio" (w sumie 4 pozycje) i zostawiłem włączone tylko "VIA High Definition Audio". Od tej pory nie miałem żadnego zawieszenia kompa.
Witam mam Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz 3.10GHz 4, 00 GB Ram i karte GeForce GTX 550 Ti czy bedzie mi chodził BF 3 w multiplayerze czy to za słaby komp ??
Witam, ja swój problem rozwiązałem dopiero jak znalazłem poniższy link w którym zrobiłem od 1-6 lecz nie zrobiłem tylko pktu 4e, a w 2a te pliki znalazłem gdzie indziej niż podawana ścieżka. Mam win 7 32 bit. Oby wam pomogło. pozdrooo
ja mam dokladnie to samo jeszcze w grach np battlefield heroes albo battlefield play 4 free i bf 3 w innych nie mam takiego problemu prosze o pomoc moj komputer napewno da rade bf 3 na srednich a co dopiero battlefield heroes intel core 2 duo e 6400 2,2 2,4 ghz 4 gb ram karta graficzna geforce gt 220 1 gb
Mam dokładnie ten sam problem co mateos94. Musze resetować kompa po każdej takiej ścince... Nie wiem o co tu chodzi a telefon do EA nic nie da... Rozmawiałem z nimi i powiedzieli, że maja 2 TAKIE SAME komputery i na 1 tak sie dzieje a na 2 wszystko chodzi płynnie... Także POLSKIE EA nie pomoże. :/ Można się ewentualnie skontaktować z zagranicznym EA. Mi opadają ręce, sił już nie mam... ponad 250 zł wydałem na bf'a... Po forach szukałem (polskich i zagranicznych) i bardzo dużo ludzi ma taki sam problem jak ja i mateos i jakoś im pomagają informatycy (w większości zagraniczni) podam szczegóły kompa i może pomożecie :]
Mam PC : proc: intel core i7
Karta graficzna : Nividia GeForce GTX 650 TI OC BOOST (OC fabryczne)
RAM 6GB
w grze wykorzystanie proca 8%
karty 15%
a ramu 2GB
160 FPS Ultra