Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Battlefield 3, RAGE x500

31.05.2014 13:07
1
Vaenom
17
Chorąży

Battlefield 3, RAGE x500

Witam!
Postanowiłem zrobić ostateczny temat, na temat "PRÓBOWANIA" połączenia się z serwerami bf3. Nie wiem dlaczego ale Battlelog odmawia posłuszeństwa i nie chce uruchomić gry. Doprowadza mnie to do szału a jeszcze bardziej, tematy w których gracze dopisują pod siebie " ja też mam to samo, pomóżcie" skoro pomóżcie to POMÓŻCIE to rozwiązać. 1 na 100 prób połączenia się wypala ale to jest śmiechu warte.
Zwracam się do graczy którzy mieli ten sam problem, pomóżcie gamerowi w potrzebnie a nie zamykacie wątki z napisem końcowym rozwiązałem problem kropka. Wrzucajcie swoje pomysły na rozwikłanie tego problemu będę wdzięczny.

31.05.2014 13:28
NajPhil
2
odpowiedz
NajPhil
78
Fiu Fiu
Image

BF3 ściągnąłem teraz, gdy pojawił się za darmo. Odpalenie gry z ikonki na pulpicie powoduje wejście na stronę battlelog - co mnie zaskoczyło - stamtąd dopiero jest możliwość uruchomienia multi lub kampanii dla jednego gracza. Po kliknięciu dołącz do serwera pokazuje się okienko z informacją o potrzebie pobrania wtyczki, jednak przycisk download nic nie robił (firefox) dopiero ściągnięcie poprzez ikonkę widoczną w górnym prawym rogu umożliwił ściągnięcie wtyczki (zdjęcie obok). Trzeba następnie samemu zrestartować przeglądarkę.

Drugim problemem było to, że niby się do serwera podłączyłem, ale nic się nie działo. Okazało się, że gra się odpala na pasku i trzeba ręcznie przełączyć okna.

Po trzecie. Na większości serwerów wymagany jest Punkbuster, bo inaczej nie połączy lub od razu wywali cię z gry.
Można go pobrać stąd http://www.punkbuster.com/index.php?page=pbsetup.php
Po odpaleniu kliknij ADD GAME i wybierz BF3, dogra się cały update. Program muszę ręcznie uruchamiać przed każdym odpalenie gry

Od tej pory nie mam żadnych problemów.

31.05.2014 13:33
3
odpowiedz
Vaenom
17
Chorąży

Dzięki! W końcu znalazła się osoba która wytłumaczyła słowo w słowo. Zaraz zobaczę czy zadziała.

31.05.2014 17:37
4
odpowiedz
Vaenom
17
Chorąży

Niestety nie pomaga proszę o ponowienie rozwiązań jeżeli takie macie.

Forum: Battlefield 3, RAGE x500