Problem w skrócie wygląda tak:
Gra po odpaleniu kampanii czy też gry sieciowej całkowicie się zawiesza.
Szczegóły:
Po odpaleniu origin, następnie po dokonaniu aktualizacji gry i innych składników(jeśli to wymagane) wybieram kampanie.
Włącza się wszystko. Zaczyna się gra, goście jadą w furgonie no i w momencie kiedy mają z niego wychodzić następuje zawias- obrazu jak i dźwięku.
Próba reanimacji:
Na sterownikach 285 gra się zawiesza, jednak można wyjść do windowsa i z menadżera ją zamknąć.
Natomiast na nowych sterach (295) kompletnie nic nie da się zrobić, tylko reset kompa pomaga.
Po błędzie w podglądzie zdarzeń nie ma nic co by mogło wskazywać na błąd BF3 lub sterowników.
Karta przetestowana także na Crysis 2 oraz 3dmarku 11 - zero problemów.
Przeszukałem net, ale jednoznacznej odp na ten temat nie uzyskałem.
Instalowałem różne stery i za każdym razem to samo.
Gdzieś czytałem, żeby zainstalować DX10 (dziwny pomysł w syt. gdy sie ma w764bit) - na razie tego nie próbowałem.
Może ktoś wie co z tym fantem zrobić, szkoda by było wywalić 100zł do kosza.
Specyfikacja kompa:
i7-2600
8GB DDR3
GeForce GTX560Ti
Enermax NAXN 550W
win7 64bit pro
Edit:
Marcinkiewiczius > sorry, ale zapodałeś mi tu jakieś laickie porady, które raczej się nie sprawdzą, bo:
win7 ma przeca w sobie DX11.
TuneUP nie ma tu nic do rzeczy, tym bardziej ultra defrag.
DirectX zaaktualizowany?
Spróbuj przeinstalować grę oraz skorzystać z programu TuneUP i Ultra defrag być może problem minie.
Ponawiam pytanie ;)
Edit:
Marcinkiewiczius >
Istotą sprawy nie jest zasyfiony komp, a tym bardziej fragmentacja jego plików na dysku.
(problem fragmentacji danych w systemie win 7 praktycznie nie istnieje, a jak już to w małym stopniu poprzez automatyczny mechanizm defragmentacji wbudowany w system)
Podobnie ma sie sprawa z DX11.
System jest na bieżąco aktualizowany.
sorry, ale zapodałeś mi tu jakieś laickie porady, które raczej się nie sprawdzą
Ponawiam zaaktualizowanie DirectX, a TuneUP i Ultra Defrag przyspieszyły działanie Battlefield 3. Czasami warto zdefragmentować dysk i przeczyścić komputer od zgromadzonego syfu. Niekiedy banalne pomysły, które odrazu dyskwalifikujemy sprawdzają się.
Niemniej bardzo dziwny problem masz z grą.
Gdybym był w podobnej sytuacji to wyknoałbym powyższe operacje, nawet pozornie nieistotne. Odnośnie twojego problemu, opisałeś go na pclab chociażby? Tutaj raczej odpowiedzi nie znajdziesz. Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją.