Mam pewien problem z BF3. Mianowicie, jestem na 3-4 misji w single. Jest to misja w myśliwcu. Po wyeliminowaniu śmigłowca zabierającego PLR, mam wyeliminować uciekinierów. Do dyspozycji mam działka szybkostrzelne Thunderboltów. Muszę im namierzyć cele, i gdy to robię, przeciwnicy po prostu nie reagują. Normalnie ogień z myśliwców powinien ich zabić, ale mimo że ich trafiam, oni dalej żyją. Dodam że dotyczy to tylko tych uciekinierów, bo śmigłowiec zniszczyłem normalnie, a tutaj po prostu nie mogę. Jest to jakiś bug, czy po prostu coś źlę robię (namierzam przeciwnika i klikam LPM, samolot przylatuje i ostrzeliwuje, więc nie wiem co moge robic źle). Bardzo prosze o pomoc.
Edit: zapomniałem dodać, że niektórych przeciwników, również normalnie mogę zlikwidować, jednak większość nie za bardzo się przejmuje tym że powinni już być martwi :/
Mam to samo, nie moge ustrzelić tego samochodu... reset ostatniego zapisu jak i całej misji nic nie daje
Jeśli to konsolowa wersja, to pewnie jakiś bug. Na pececie nic takiego nie zauważyłem.
Bugi są na razie na konsolach i na pc. Różnica jest taka, że jak wyjdą patche na pc będzie trochę lepiej, mniej lagów i lepszy wygląd. Gra ma wiele błędów, które z czasem znikną po olbrzymiej ilości aktualizacji.
Musicie trafić w to samo miejsce co przedtem te samochody i śmigłowca ;)
Zróbcie tak będzie dobrze.
Ja gram na PC.
@battleman: próbowałem i i tak nic to nie daje.
No cóż, chyba pozostaje czekać na patcha, a do tego czasu zadowolić się multikiem :-)
A gdzie celujesz, w to czerwone miejsce, które się porusza ?
Mam tak samo na pc, tyle, że rozwalam śmigłowiec razem z ludźmi, potem mam wyeliminować pozostałych, pojawiają się i ich też rozwalam, a świecą mi się cele od tych pierwszych(martwych) i jakiś ruchomy, w którym nic nie ma i porusza się razem z samolotem w tej samej prędkości.
Zrobione!
A więc tak
1. Bez termowizji
2. Celowałem jak najbliżej tego punktu na śmigłowcu co oznaczją
3. przeżył mi 1 gościu
4. Odbiegł trochę, naceluwałem i bum. Rozwaliło go i te niezniszczalne cele, tyłe że celowałem w niego a nie w nie.
5. Stało się to wszystko przed wybiegnięciem kolejnych uciekinierów.