Witam,
od pewnego czasu planuję kupno urządzenia umożliwiającego streamowanie oraz nagrywanie materiałów z gier. Do tej pory skupiałem się tylko na PC, ale chciałbym także móc streamować i nagrywać z PS3. Upatrzyłem urządzenia od AverMedii, a konretnie wersję AVerMedia Live Gamer Portable Lite.
Problem (a może go wcale nie ma) dotyczy tego, że w mieszkaniu, które wynajmuję na studiach, nie mam odpowiedniego TV (tylko stary CRT) żeby bawić się w nagrywanie, a nawet granie, więc używam do tego monitora (LG Flatron W2261VP). Gdzieś wyczytałem, że za pomocą tego urządzenia (konkretnie dotyczy to chyba tylko wersji LITE) nie mogę podpiąć konsoli do monitora i wspomnianego urządzenia. Jestem laikiem, więc chcę się upewnić jednej rzeczy : czy problemem jest to, że ps3 oraz monitor mają 1 wejście HDMI i po prostu jeśli podepnę monitor do konsoli, to nie będzie już slota na AverMedię? Jeśli tak, to chyba wystarczy jakiś HDMI Splitter za kilka zł, czyż nie? Byłbym wdzięczny za odpowiedź, gdyż wybrałem już ofertę i jeśli okaże się, że to nie jest problem i wystarczy splitter to za chwilę je zamówię :p
Skoro chcesz nagrywać z PS3, to i tak byś musiał dokupić splitter, bo ów konsola ma zabezpieczenie HDCP. Tutaj gościu ma tę samą nagrywarkę i omawia, jak rozwiązać ten problem: https://www.youtube.com/watch?v=HxKoY4kyc00
Właśnie coś o tym zabezpieczeniu też słyszałem. Żeby je obejść wystarczy podłączyć AM + monitor przez splittera i będzie śmigać, tak? Nie będzie się to wiązać z jakąś stratą jakości/stabilności?
Nie będzie się to wiązać z jakąś stratą jakości/stabilności?
Nie wiem, bo ja się nigdy w to nie bawiłem, ale raczej nie powinno to wpływać na jakość obrazu.
Ok, czyli kupuję AM w wersji LITE, do tego jakiś splitter i mam nadzieję, że będzie wszystko bezproblemowo działać, dzięki wielkie za pomoc :)