A więc warto zakupić ten film? W kinie nie byłem, a z filmów o superbohaterach byłem w stanie obejrzeć tylko trylogię Dark Knight'a. Widowiskowy odmóżdżacz pod 3D, czy jednak coś wartego większej uwagi?
tak bo o niezły odmozdzacz na jeden gora dwa razy z popkornem i piewm w rece, pelen niezlych efektow specjalnych, swietnych przekomazanek glownych bohaterow, jedyne co mi sie tam nie podobalo to gra Marka Ruffalo (moim zdaniem najgorszy Hulk/Banner) jakiego mogli dobrac do obsady.
Kupować nie warto. Lepiej wypożyczyć, oddać i mieć z głowy. No i w sumie zanim weźmiesz się za Avengers fajnie byłoby oglądnąć Iron Mana (1 i 2), Thora i Kapitana Amerykę.
No to spytam jeszcze, skąd takie wysokie oceny zbiera ten film? Filmweb ocenia na 7,8, więc myślałem że jest dosyć dobry.
Popieram kolegów. Nie warto kupować, dopóki płyta nie wyląduje w lidlowym koszu z płytami za 4,99pln. IM (Jedynka), Thor czy nawet KA podobały mi się bardziej.
PS. Chyba, że jesteś wielkim fanem Scarlett. W czarnym jej do twarzy i fajnie kopie tyłki.
Jeżeli lubisz filmy typu dużo wybuchów to warto iść do kina.Fabuła trochę nużąca
Najlepszy film Marvela zaraz po pierwszym Iron Manie. Odmóżdżacz, ale na tyle dopracowany, że na tle innych odmóżdżaczy prezentuje się jak wspólny projekt Bergmana i Felliniego.
Poza tym, zgodnie z [4], najlepiej wpierw zabrać się za tie-iny.
To nie jest zły film. Typowy blockbusterowy odmóżdżacz i daje sporo frajdy. Osobiście nie kolekcjonuje filmów, ale nawet gdybym, to chyba wolałbym nabyć coś ambitniejszego do swojej wideoteki.
Jak dla mnie ten film nie jest warty nawet czasu poświęconego na wypożyczenie go w pobliskiej torrentowni. Dosyć efektowna wizualnie, ale niestety kupa, a kupa, jak wiadomo, śmierdzi.
Jeżeli bardzo chcesz obejrzeć - tylko przy czymś, co choćby w minimalnym stopniu zajmie Twój mózg, np. piwko, chipsy, etc. ;)
Żeby nie było, Iron Many bardzo mi się podobały, Thor mocno taki sobie, reszty nie widziałem.
Nie wiem skąd takie negatywne opinie. Ja obejrzałam go z przyjemnością w kinie, a następnie na DVD i uważam, że jest to najlepszy film z serii. Podobnego zdania był narzeczony, który prawdopodobnie jest największym fanem Marvela w Polsce.
Jak dla mnie film komiksowy ma z samego założenia ma po prostu stanowić rozrywkę. A że brak w nim fabuły na poziomie Ojca Chrzestnego chyba przesadnie dziwnym nie jest.
Imo warto z prostego powodu - wersja na BD, to demo materiał. Posiadacze zestawów kina domowego będą usatysfakcjonowani.
Bałem się, że ten film będzie tak samo średni jak Thor. Miałem wrażenie, że kręcono go na odwal się żeby tylko mieć cały komplet i zacząć Avengers. Na szczęście film jest całkiem udany. Fajne wybuchy, zabawne momenty i niezłe walki. Jeśli ktoś lubi bohaterów marvela to śmiało może obejrzeć. Lepiej jednak wypożyczyć np. w beverly hills, ale jak przestanie być premierą. No i nie polecam polskiego dubbingu
Osobiście polecam obejrzeć, ale nie kupuj tylko pożycz, obejrzyj i tyle. Jak dla mnie troszkę rozczarowujący, ale mimo wszystko całkiem mi się podobał, może przez sentyment do Marvela.