Czy ktoś posiada laptop gamingowy firmy Asus? Może ktoś go opisać jak w użytkowaniu się sprawuje. Nie chodzi mi o konkretny model.
Tak ogólnie to się nie da - każda firma ma lepsze i gorsze konstrukcje, jak chcesz się czegoś dowiedzieć to musisz podać model.
Zastanawiałem się nad modelem nitro5 procesor i7 karta 1660Ti . Mój budżet to 6000-7000 zł.W sieci jest dużo recenzji. Wszystkie są ciekawe. Ale nikt wprost nie powie że tego laptopa nie warto kupować. Liczyłem na opinie użytkowników acera.
Polecam lapki od Della.
Ja posiadam Asusa TUF FX504 i jestem bardzo zadowolony z tego wyboru, tym bardziej że upolowałem go w bardzo dobrej cenie nowego. Wykonanie dobre, temperatury też na poziomie laptopa do gier. Oczywiście jest głośny (przy bardziej wymagających tytułach), ale słuchawki rozwiązują sprawę. Ma bardzo dobrze rozwiązane chłodzenie, przez co nigdy nie występuję u niego sytuacja obniżana taktowania spowodowana wysoką temperaturą. Ogólnie jeśli chodzi o gotowe produkty to zawsze patrzę tylko w kierunku Asusa lub MSI, czasem w stronę DELLa ale tam preferuję głównie maszyny z serii biznesowej.
Teraz aktualnie jest nowszy model FX505, który w sumie wygląda tak samo, tylko ma wąskie ramki wokół ekranu i jest chudszy o tyle samo na szerokość przez co jest znacznie zgrabniejszy.
Dziewięć lat temu (jeszcze zanim poznałem żonę:) kupiłem G74SX od Asusa za ponad 7000 pln. Przez cały okres użytkowania bez problemów za wyjątkiem tego, że padł zasilacz. Działa do tej pory i zmiana na stacjonarny nastąpiła tylko z dwóch powodów: potrzeby większego ekranu i tego, że mieszkam na swoim.
Jeśli potrzebujesz laptopa to zdecydowanie warto.
Nie wiem jaki masz budżet, ale jesli chodzi o gamingowego Asusa, to bardzo fajnym wyborem jest ten model:
[link]
Ma mocnego i5 9300 i gtx 1650, a to wszystko zamknięte w smukłej eleganckiej obudowie, co jest rzadko spotykane w gamingowych laptopach. Co jeszcze ważne ma bardzo dobrą matryce
Kurde, dlaczego tu nie mozna wkleić normalnie linka??
www.x-kom.pl/p/526060-notebook-laptop-156-asus-vivobook-15-x571gt-i5-9300h-8gb-512-gtx1650.html
Dla mnie najlepsze lapki od Alienware, kupiłem w 2015 r I zero problemów.
Posiadam od 2018r Asusa ROG Strix GL503V do gier sprawdza się bardzo dobrze ale niestety co kilka miesięcy wiatrak się zapycha i wydaje z środka głośne buczenie i jest to irytujące, kiedy korzystałem z Samsunga RV510 nigdy takiego problemu nie doświadczyłem.
Mimo tego problemu to wydane 4000zł było trafnym wyborem.
Admin po co mi reflinka edytowujesz. Nikt na tym nie traci a jedynie moze zyskać, bo otrzymuje pomoc, a ja małą prowizje za ooswiecony czas o ile nie kupi w innym sklepie jak to często bywa