chcę w końcu rozpocząć od części 1-szej(podobno najlepszej) sagę, zwłaszcza że bardzo podoba mi się trailer 4-ki ;)
standardowo grać chciałem w wersje PC, wiadomo grafika itd ale czy wersje na X360 nie byłyby lepsze? w końcu grafika i tak w tych grach jest najwyżej średnia a steruje się chyba padem? czy może mysz jest nieco lepsza? wersje PC może są jakoś bardziej rozbudowane?
Na konsoli nie grałem, ale myszką mi się wygodnie grało. Btw pierwsza część ma fajny klimat, ale jest starsznie monotonna i słabo rozbudowana, 2 część jest lepsza.
Sterowanie padem jest znacznie lepsze do Revelations. Jesli chodzi o "trojke" to wygodniej mi sie gralo na myszce - wynika to z uproszczenia sterowania wzgledem poprzedniczek, co oczywiscie jest duza zaleta. Polecam wersje PC, bo na konsolach nowsze czesci maja tendencje do czestych "chrupniec"
na pc. taniej, ładniej, można grać na padzie od xboxa (chociaż mi bardziej podchodzi mysz/klawiatura).
Poza tym pecetowa jedynka oferowała dodatkowe misje poboczne.
Jedynka nie jest najlepsza. Jedynie klimat jest w niej najlepszy. Takiej asasyńskiej atmosfery próżno szukać w innych częściach.
Dwójka również oferuje na pc zintegrowane dodatki, zaś Brotherhood cieszy się darmowym DLC na komputerach. Wersja na PS3 co prawda ma eksluzywny dodatek z Kopernikiem, ale on jest kiepski i niczego nie wnosi do podstawki.
Co do grywalności. Ja sobie łamałem palce na padach i zdecydowanie przyjemniej grało mi się na klawie i myszce. Jednak są to moje subiektywne odczucia.
Mam takie dwa pytania: czy gry z serii Assassin's Creed kupione na Steamie wymagają jeszcze rejestracji na Uplay i w jakiej wersji językowej jest pierwszy Assassin kupiony na Steamie.
wersja PC ma dubbing a ten jest wiadomo sztuczny, poza tym fajnie chyba poskakać na wielkim telewizorze(hmm, hehe :D), no ale może jednak wciąż PC górą
Steamowe AC1 i AC2 sa po angielsku, nastepne juz PL. Wersje PC sa rozszerzone, np na Steamie AC1 jest w wersji Director's Cut, AC2 jest Deluxe itd.
claude - Główne postaci brzmią bardzo dobrze po polsku. Znacznie gorzej jest z przechodniami. A jeśli zależy ci na dużym ekranie, to podłącz TV do PC i problem z głowy.
jesli chodzi o klimat i historie to zadna czesc nawet nie zblizyla sie do poziomu jedynki