Witam. Mam problem z ac IV Mianowicie taki ze na medium/low mam dosyć spore przycinki. 30 fps gdy patrze w niebo i jak jestem miescie to z 15-20 fps. Nie wiem za bardzo oco chodzi bo np bf3 na ultra smiga idealnie, batman arham origins,f1 2013 tez na ultra idealnie smiga. Spec. mojego kompa :
-Intel i5 2500k
-zasilacz 750w
-sapphire radeon 7870
-8gb ram ddr3
-asrock p67 płyta glowna
Powie mi ktos czemu w acIV na medium/low mam lagi a w innych grach na ultra nie ?
jakieś porady? sam mam ten problem, stery do grafiki najnowsze, windows 8.1, sprzęt intel core i5-33230M, geforce gt 730m 2 gb, 8 gb ram
U mnie podobnie :/ (i5 3,0GHz,8GB DDR3,GeForce GTX 660 OC 2 Gb). We wszystko gram spokojnie na najwyzszych a tutaj lagi bez wzgledu na to czy mam ultra czy srednie. Na low jest ok ale gra wyglada paskudnie. :/
Mi w AC3 wykorzystywało 50-60% mocy karty graficznej. Może tu też jest ten problem ?
Lepsze sterowniki / nowszy crack / update gry / sprawdz temperatury / poczytaj na google
mam najnowsze stery + cracka v4 chyba najnowszy + update gry najnowsze a temp procka 40-50stopni
mam najnowsze stery + cracka v4 chyba najnowszy + update gry najnowsze a temp procka 40-50stopni
Ta gra ma zrypaną optymalizację. U mnie na GTX 760 tak samo przycina a czasami nawet zawiesi grę. Walić to że koleś ma problem na piracie, skoro to nie jest tylko i wyłącznie problem pirackiej wersji. Trzeba wyczekiwać jakiegoś patcha od Ubi ale po tym co czytam (mianowicie wypowiedzi rzecznika Ubisoft) nie zanosi się na poprawę. Zresztą do tej pory pamiętam jak patche do AC3 gówno pomagały...
Lepsze sterowniki / nowszy crack / update gry / sprawdz temperatury / poczytaj na google
No wiesz Mav..
Zrypaną optymalizacje? 650 w sli, high (nie ultra), stałe 60 fpsów. Gra oryginał, może na piratach jest problem.
Zawsze robie tak że wpierw ściagam daną gre a jak mnie zaciekawi to kupuje. ALE JAK MAM KUPIC TE GOWNO JAK NA MEDIUM MAM TAKIE LAGI ZE SZOK ? Nie bedę wydawać pieniedzy w ciemno. Jak coś mi nie działa na piracie albo nie chodzi tak jak powinno to nie kupuje tego. Proste
Dodam jeszcze to że kupilem assasin creed III i tez miałem lagi w miastach. I z tego powodu wpierw sciagnalem pirata assasina IV...
C2D 8400
4GB Ramu
Radeon 4780
Win 7 x64
1680x1050
Wysokie/Bardzo wysokie
SSAO
AA Wył
Rozmycia Wył
Cienie Normalne
Jak na prawie pięcioletni komputer, który kosztował mnie wtedy około 3 tyś chodzi wyśmienicie. Szczerze, to się nie spodziewałem.
Specjalnie to napisalem ze "moze nowyszy crack" aby sie sprzedał. NIE MA POMAGANIA
DLa waszej wiadomosci kupilem oryginal i mam to samo co wszyscy wczesniej gra mi sie zacina nie wazne czy na low medium czy high... bawilem sie tez rozdzielczoscia i nic nie pomoglo..:| a kompa mam...
procek 4rdzenie 2,4
ram 16gb
karte graficzna nvidia 2gb 660m...
na co tym razem zwalicie?
Problem rozwiazany, mi przynajmiej pomoglo...;) mianowicie usunolem wszystko ale doslownie wszystko co mialo jaki kolwiek z assasinem z mojego dysku, nastepnie zainstalowalem gre do lokalizacji docelowej czyli tak jak ona sama chciala i pobralem najnowsze sterowniki do karty graficznej teraz gra ktora zacinala sie na minimalnych smiga na maxymalnych detalach!;)
HAHAHA I TERAZ KIJ WAM W DUPSKO ! :D Nowsze stery i gra na piracie na ultra chodzi <3
Mam Identyczny Problem.. Gra się tnie, mam opóźnione głosy.
Najbardziej to te filmiki się zacinają.. I jak deszcz pada.
Chciałbym dodać że BF4 chodzi bez zastrzeżeń.. Ale jak większość graczy mam w bf4 problem z tym że gra przestaje działać.
Procek - Intel Core i5-2300 2.80GHz 3.00 GHZ
Ram - 4,00 GB
System - Win7 64bit.
Karta Graf.- Ati Radeon HD 5500 Series.
Rozdzielczość Ekranu - 1680x1050.
Komputer kupiłem 4/5 lat temu za 2,5k ...
w trójce też to miałem ale filmiki tam chodziły jak cudo a tutaj się przycinają i assassin's creed 4 mam na słabszym komputerze chodzi lepiej niż na potężnym laptopie