Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Assassin's Creed Brotherhood. O co w niej chodzi.

28.01.2012 12:19
1
demo1232
24
Chorąży

Assassin's Creed Brotherhood. O co w niej chodzi.

Witam.
Dużo dobrego słyszałem o tej serii, ale nigdy jakoś nie miałem z nią kontaktu
Kupiłem sobie AC Brotherhood, ale nie grałem w jedynke, i mam problem z załapaniem o co w niej chodzi.
Kim jest ten koleś z czasów obecnych że on potrafi takie cuda (wchodzić w czyjąś osobę) :) On wraca do jakichś wspomnień ? W jaki sposób ? Co to jest ta synchronizacja ?
Jakby mógł mi ktoś nakreślić o co tam ogólnie biega.

Moim zdaniem brakuje tam takiego wprowadzenia dla kogoś kto nie grał w poprzednie części.

28.01.2012 12:21
raziel88ck
2
odpowiedz
raziel88ck
209
Reaver is the Key!

demo1232 - To kup jedynkę i dwójkę, później zabierz się za brotherhood.

28.01.2012 12:25
marszym
3
odpowiedz
marszym
98
Let The Sky Fall

Assassin's Creed jest serią ścisle związaną fabularnie w chronologii. Przechodzenie tego nie po kolei, wzięcie gry ze środka jest totalnym bezsensem. Tak po prostu.

28.01.2012 12:26
marcus alex fenix
4
odpowiedz
marcus alex fenix
83
Marcus

Poprzednie części są dość mocno powiązane z kolejnymi - jak już nie chcesz zbytnio się cofać, to chociaż dwójkę przejdź - załapiesz o co chodzi.
Oczywiście, najlepiej będzie, jeśli zaczniesz całą serię od początku, by poznać wszystkie smaczki.

28.01.2012 12:35
5
odpowiedz
fenfir
183
Generał

W jedynce było tak:
Templariusze czyli ci źli, którzy chcą przejąć kontrolę nad światem, złapali cię (Desmonda - współczesny asasyn)
i dzięki maszynie zwanej animus mogą odtworzyć przeżycia (ukryte w dna każdego człowieka) przodków Desmonda. Próbują znaleźć lokacje części edenu, który właśnie pozwala niejako przejąć kontrolę nad ludźmi.
Na koniec jedynki czy początku dwójki (już nie pamiętam) uciekasz od templariuszy a dalej to polecam kupić AC 2 bo warto.

28.01.2012 12:38
leem230698
6
odpowiedz
leem230698
129
Lewacki Wojownik

spoiler start

Desmond był zwykłym barmanem. Został porwany przez tajną organizację zwaną Abstergo aby wcielić się w swojego przodka, Altaira i wydobyć odpowiednie wspomnienia z odchłani jego pamięci. Przy pomocy maszyny zwanej Animusem cofamy się do czasów pierwszej krucjaty (whatever) i bierzemy udział w wydarzeniach jako Altair. Okazuje się, że Abstergo jest zakamuflowanym, współczesnym zakonem templariuszy (planowali zapanować nad światem); a Desmond, (jak Altair i inni jego przodkowie) jednym z Asasynów. Pod koniec pierwszej części gry zostaje odbity przez przyjaciół Lucy Stillman (pierwotna wspólniczka tego doktorka - templariusza, nie pamiętam jak się zwie) - Shauna i Rebekę. Wyruszają razem do nowej kryjówki i ponownie odczytują wspomnienia Desmonda za pomocą nowgo Aniumusa (2.0 bodajrze) tym razem dotyczące Ezia Auditore da Firenze - kolejnego przodka. Ezio wraz z wspolnikami poszukują fragmentów Edenu (bardzo tą część spłyciłem). Desmond oraz jego przyjaciele są zmuszeni do zmiany miejscówki (zostali odnalezieni przez Abstergo). Tutaj zaczyna się Brotherhood.

spoiler stop

Jeśli coś poplątałem - przepraszam.

Forum: Assassin's Creed Brotherhood. O co w niej chodzi.