Już się trochę pogubiłem...
spoiler start
Na tym filmiku są adam i ewa tak?
Więc kim jest ta postać która trzyma fragment edenu?
I skąd się w ogóle wzięło to narzędzie?
spoiler stop
Może ktoś będzie wiedział bo ja coś chyba przeoczyłem...
up?
No to tak:
spoiler start
Postaci to faktycznie Adam i Ewa, uciekający po tym jak ukradli Piece of Eden. Owe artefakty są zdolne kontrolować ludzi, którzy to zostali stworzeni przez Pierwszą Cywilizację jako niewolnicy. Adam i Ewa ukradli artefakt, przez co pokazali, że przewaga Pierwszej Cywilizacji nad nimi wynika tylko z technologii... W rezultacie doprowadzili do wojny, o której mówi Minerwa. Po drodze doszło do kataklizmu (dokładnie to samo co w filmie 2012), który prawie wyciął w pień zarówno ludzi jak i Pierwszą Cywilizację. Zachowały się tylko niektóre artefakty, które wg. autorów AC2 były w posiadaniu wielu różnych postaci historycznych (co widać było w zagadkach odblokowujących to wspomnienie).
spoiler stop
dzięki. trochę mi rozjaśniłeś o co chodzi, ale...
spoiler start
co z tymi artefaktami? skąd się one wzięły? Czy to ta pierwsza cywilizacja je stworzyła mieszając coś w ludzkich mózgach aby odpowiednio reagowały na kontakt z tym artefaktem?
spoiler stop
spoiler start
Zgodnie z 'mitologią' AC2 Pierwsza Cywilizacja stworzyła ludzi jako swoich niewolników. Trudno powiedzieć, czy stworzyła ich (nas?) tak, byśmy byli podatni na artefakty, czy odwrotnie - stworzyła artefakty tak by na nas wpływały. Rezultat jest taki, że zarówno ludzie jak i artefakty są dziełem właśnie tych 'obcych' ;).
spoiler stop
Ok. Dzięki wielkie. Teraz pozostaje tylko czekać na następną cześć.
Naucz się opcji Edit, a następnie szukaj odpowiedzi w Google.
Harry M-->
spoiler start
Czy to są obcy, nie wiadomo, ale raczej nie.
Jak mówiła Minewra nie są też bogami. Oni po prostu pojawili się przed czasem.
spoiler stop
Najpierw kliknij przycisk "Spoiler",potem coś napisz i ponownie kliknij przycisk "Spoiler".
spoiler start
Ale odgrzebałeś wątek...:)
spoiler stop
jedno mnie nurtuje: kamera jest taka jakby 3 osoba biegła za nimi a może ta 3 osoba to przodek Altaira i Ezia chodz o tym niemowią
jedno mnie nurtuje: kamera jest taka jakby 3 osoba biegła za nimi a może ta 3 osoba to przodek Altaira i Ezia chodz o tym niemowią
Jake niemofle? Niemoflęńcia tam nie byo, bo spao.
Chryste Panie, jaka trzecia osoba?! To po prostu "dynamiczna kamera"...
Niektórzy lubią doszukiwać się dziury w całym.