Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Apple airplay - po co to komu?

31.05.2011 09:38
1
Lutz
173
Legend

Apple airplay - po co to komu?

Jestem fanem streamowania i ogólnie łączenia domowych urządzeń elektronicznych ze sobą. Zakupilem sobie ostatnio program djay na ipada i zachcialo mi sie posłuchać muzyki z niego na czymś lepszym niż ipadowy głosniczek czy słuchawki.
Poczytalem o AirPlay, jednak działa zasadniczo z urządzeniami ddedykowanymi. Wiekszosc urzadzen kompatybilnych ma pojawic sie dopiero w tym roku na rynku. Żczalem szukac rozwiazan niezaleznych Udało mi sie znaleźć mała aplikacje shairport4w na sourceforge.
Dzięki niej mogę puścić sygnał po wifi bezpośrednio na zestaw głosnikowy podłączony do mojego peceta.

Może komuś sie przyda ta informacja jako ze dość popularne rozwiązania działają w odwrotnym kierunku z reguły PC -> iPad/iPhone
A to jest nietypowe, działa z playerem wewnetrnym (ipodem)

31.05.2011 09:56
2
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Zainstalowanie tej aplikacji wymaga zrobienia JB na iPhone/iPad/iPodT?

31.05.2011 09:57
pecet007
3
odpowiedz
pecet007
178
~

Dzięki za info, potestuję w domu, aczkolwiek nie widzę sensownego zastosowania dla tego.

Apple airplay - po co to komu?
Żeby owieczki w postaci fanbojów jabłka kupili? ;)

31.05.2011 10:05
4
odpowiedz
Lutz
173
Legend

Nie trzeba jb, używam z ipadem2 (na którego jb jeszcze nie ma)

Pecet na githubie jest open source do tego kompilacje są pod win, linuxa i maca, a potrzeba tylko iPhone ipada i (chyba) iPoda na 4.3

Niestety obsługuje tylko standard 1.0 AirPlay - czyli muzyka.

W moim przypadku motywacja jak juz wspomniałem był program djay, niestety opóźnienie jest na tyle duże ze mixowanie raczej odpada. zobaczymy z czasem jak sie rozwinie.

Forum: Apple airplay - po co to komu?