modem huawei model b535-232
sprawa wygląda tak że przy zamkniętych oknach gdy stoi w pomieszczeniu na wewnętrznym parapecie zasięg jest tragiczny dopiero w lato gdy otworzyłem okna i postawiłem modem przed właśnie otawrtym okem zasięg zyskał 10x na sile a jako że idzie zima to zastanawiam się czy można kupić jakąś antenę kabel przytrzasnąć okem i postawić na parapecie na całą zimę m, zasięg nie musi być lepszy byle się utrzymał taki jaki jest
ale nie wiem czy potrzebne są 2 anteny (chyba że jedna odpowiada za download a druga za upload) i chciałbym taniej bo nawet nie wiem czy to zadziała
PS o tutaj znalazłem jedną podobną ale nie wiem jak to jest z tymi danymi jeżeli chodzi o sygnał itp i czy wlaśnie jenda wystarczy
no też fajne zamiast postawić na parapecie można przylepić do okna fajna sprawa , pytanie czy nie będzie gorszego sygnału i czy może antena nie jest lepsza , tak jak mówię chodzi mi o to żeby tylko gorzej nie było bo mój modem przy otwartym oknie łapie po 40-50mb download 15 upload a to mi wystarczy
ps przeczytałem opinie i ludzie mają mieszane odczucia do tej przylepki więc sam nie wiem
Network Cell Info Lite na Androida. Sprawdź z której strony masz nadajnik lub złapiesz sygnał z odbicia od innego budynku.
to tak dla testów bym tą antenę spróbował tylko powiedzcie mi czy 2 antyny odpowiadają oddzielnie za upload/download czy jak kupię jedną to powinno być ok bo zależy mi też na silnym wysyłaniu