Cześć wszystkim,
otóż dawno temu nabyłem drogą kupna w serii "Kolekcja Klasyki" grę Anno 1503 Złota Edycja. Na mojej Viście wszystko działało bez problemu. Po zmianie systemu dzięki MS Dreamsparkowi na Windows 8.1 64 bitowy, po zainstalowaniu i uruchomieniu gry wyskakiwał błąd, że płyta jest nieoryginalna. Jako że błąd ten jest wszystkim znany, nie było trudno znaleźć odpowiedni patch i zainstalować go. Dobra, w końcu Starforce zadziałał. Płyta oryginał, to jedziemy dalej. Wita nas niezapomniany głos Piotra Fronczewskiego i lądujemy w menu. Tworzymy nową grę, wybór flagi i ładowanie. I gdy ukazuje się mi bezkresny błękit morza na którym dryfuje mój statek cała gra zaczyna mocno zacinać. Jakikolwiek ruch na mapie zajmuje sporo czasu. Aż dziw człowieka bierze, komputer swoje lata ma ale skoro Crysis 1 chodzi na wysokich detalach to takie Anno tym bardziej powinno. No to zabieramy się do przeszukiwania wujka Google. No i oczywiście odpowiedzi brak. Próbowałem wielu rzeczy- od zgodności po uruchamianie niezliczonej ilości programów by pracowały w tle. Nie będę ukrywał, że wzbudziło to we mnie frustracje, człowiek chcę pograć w swoją ulubioną strategię a tu takie coś. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek sugestie rozwiązania mojego problemu ;) podaje specyfikacje mojego komputera:
Procesor: Intel Core2Quad, Q9400 2.66 GHz
Ram: 4 GB
Karta graf: Nvidia GeForce GT 430, DirectX 11, sterowniki aktualne
Pozdrawiam! :D
TO ma być dobry sprzęt??? ^
Jak na grę sprzed kilkunastu lat starczy ;) w najnowsze gry co prawda nie pogram na najwyższych detalach w hd, ale Far Cry 2 w 1920x1080 na ultra chodzi :)
EDIT: znalazłem rozwiązanie problemu, niech przyda się potomnym :) :
[link]
Napisz link ze spacją albo bez http, a propo fc2, działa Ci multi?
www.annozone.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=13689
Ostatni raz w FC2 multi grałem dobre kilka lat temu, z tego co pamiętam nieźle się gimnastykowałem by w ogóle je włączyć. Ale ogólnie wszystko działało jak należy.
Ja mam prawdopodobnie wadliwy klucz :(