Witam
Od pewnego czasu mam problem w sklepie Play z pobieraniem apek.
Za każdym razem pojawia się błąd "941" lub brak pamięci, chociaż mam wolne ponad 0,5GB
Czasami nie da się nic ściągnąć,a czasami trzeba kliknąć 2-3 razy "install" żeby zadziałało.
Odinstalowanie update'a Sklepu i usunięcie pamięci i danych aplikacji nic nie dało.
Wspomnę też że mój smartphone to Galaxy S5, z najnowszym update'em 4.4.2 Kitkat ANG2
Proszę o pomoc,
Pozdrawiam :)
Takie problem ze sklepem już kiedyś miałem. Ostatnio też je mam. Zauważyłem, że chyba była aktualizacja sklepu play ostatnio bo wygląd się zmienił. Sam posiadam Xperia Z1 z wgranym MIUI i custom kernelem, i czasami wyskoczy taki błąd. Po ponownym kliknięciu w zainstaluj wszystko idzie OK. Dziewczyna ma LG L7 na stockowym romie i od czasu do czasu ten sam problem. Kumpel na LG L90 też mi mówił ostatnio, że coś mu się pierdzieli.
Tak więc albo już jest po wszystkim albo zaraz będzie.
Też od czasu do czasu mam ten błąd.
Widać specjaliści Google'a wydali genialną aktualizację sklepu...
Potwierdzam. Też od kilku czasem przy aktualizacji apek wywala mi ten błąd. Zarówno na prywatnym jak i służbowym telefonie.
Co do błędu z brakiem miejsca, musisz mieć jakieś pozostałości po danym programie w telefonie, po jego starszych wersjach, modyfikacjach i tym podobnym. Przydałby się root, ale i bez tego sprawdź czy nie masz czegoś z tego w Android/data w wewnętrznej czy na sd i usuń.
ArtoseruS - dla mniej zorientowanych, mógłbyś napisać jak to usunąć?
Albo na piechotę po folderach popatrz, albo programem 'Clean Master' usuniesz śmieci.