Mam pytanie czy imię i nazwisko na karcie kredytowej musi być takie same jak podałem zakładając konto tak jak na steam?
Aha i czy za to że kupuje coś w uk to będę musiał coś dopłacić jak już paczka przyjdzie?
Amazon tylko dałem przykład ze steam
Wydaje mi się że tak. I adres też powinien się zgadzać.
Ale nic nie kosztuje spróbować.
Adres na karcie kreytowej?
Edit
I jeszcze dwa pytania. Jak przy dodawaniu karty mam na pisane "Cardholder's Name" to podać imie i nazwisko? I co to jest "Issue No / Start Date" bo mam na karcie tylko date koncową.
"Adres na karcie kreytowej?"
Billing Addres ustawiony w amazonie musi sie zgadzac z tym na ktory jest zarejestrowana karta. Delivery Address moze byc inny.
"Jak przy dodawaniu karty mam na pisane "Cardholder's Name" to podać imie i nazwisko?"
Tak, wlasciciela karty.
"I co to jest "Issue No / Start Date" bo mam na karcie tylko date koncową."
Tylko niektore typy kart maja te dane, jesli twoja nie ma, to zostawiasz pola puste.
Ok dzięki za odpowiedz :)
Billing/Invoice address nie musi zgadzać się z imieniem na karcie - nie robiono mi z tego powodu żadnych problemów.
Jeśli chodzi o płatność za przesyłkę - całkowity koszt towaru (cena + przesyłka + VAT) podane są w confirmation letter. Nie zapłacisz niczego więcej poza tym.
w Polsce nie musi - to nie jest weryfikowane.
adres UK musi sue zgadzac, a konkretnie cyfry z kodu pocztowego i numer domu. Sa one weryfikowane (najczesciej) przy platnosci - podanie zlego adresu - platnosc nie przejdzie.
Battle-toad
Nie jestem pewien, ale autor wątku chyba zamawia z Polski. Pyta się natomiast czy będzie musiał coś dopłacić, bo zamawia z UK.
Gwoli ścisłości, ja zamawiałem z Amazon UK do Danii i też nie sprawdzali adresu.