Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Amazon - jak to wszystko wygląda?

20.04.2012 12:21
Igierr
1
Igierr
87
Helter Skelter

Amazon - jak to wszystko wygląda?

Upatrzyłem sobie jedną rzecz na amazonie tańszą o połowę niż u nas.
konkretniej:
http://www.amazon.co.uk/Peavey-Sanpera-I-Foot-Controller/dp/B001ODMYO2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1334917041&sr=8-1

A, że nigdy nie kupowałem na amazonie mam w związku z tym kilka pytań:
1. Czy w tym wypadku wysyłka jest darmowa?
2.Trzeba płacić jakieś cło?
3.Jak płacić? Mam kartę Visa electron z WBK. Numer wpisałem już w moim profilu na amazonie (który założyłem wczoraj)
4.Jak się już coś kupi, to trzeba podać jakieś informacje co do wysyłki (adres mam w profilu podany) i formy płatności?
Czekam na odpowiedzi. Z góry dzięki za pomoc ;)

20.04.2012 12:24
Backside
2
odpowiedz
Backside
78
Senator

1. Powyżej 25 funtów każda wysyłka jest darmowa
2. Nie, ale przy finalnym potwierdzeniu zobaczysz cenę powiększoną o podatek (niewielki)
3. Jeśli Amazon obsługuje kartę z WBK i masz już na niej potrzebne fundusze, powinno pójść bez problemu. Najwyżej dostaniesz maila, że mają trudności z pobraniem opłaty.
4. Przy procedurze składania zamówienia podajesz normalnie adres do wysyłki (albo korzystasz z tego, który podałeś w profilu) i wybierasz formę płatności

Generalnie polecam robienie tak zakupów :)

20.04.2012 12:28
Igierr
3
odpowiedz
Igierr
87
Helter Skelter

Dzięki ;)
Jeszcze jedno pytanie mi się przypomniało:
Przy zamawianiu będę miał podaną cenę w PLN ?

20.04.2012 12:39
nagytow
4
odpowiedz
nagytow
146
Firestarter

^ Nie, ich nie interesuja zlotowki. Oni wystawiaja rachunek na konkretna kwote w funtach i twoj bank to przelicza. Na wyciagu zobaczysz sobie dokladnie ile cie to wynioslo. W przypadku PKO kwota jest prawie taka sama jak przy przeliczaniu na googlach, plus minus 20 groszy.

20.04.2012 12:42
5
odpowiedz
ronn
121
Legend

w tym przypadku nie jest darmowa, bo to nie amazon sprzedaje a JB music store

wiec to juz zalezy od konkretnego sklepu, w tym wypadku 40 funtow:
http://www.amazon.co.uk/gp/aag/details/ref=aag_m_ss?ie=UTF8&isAmazonFulfilled=&marketplaceID=A1F83G8C2ARO7P&isCBA=&asin=&seller=A29Q95ES3PZBEJ#aag_legalInfo

niektorzy maja tez za darmo, inni sobie slono licza.. wszystko sprzedawane przez amazon.co.uk juz jest na 100% za darmo 25L+

Forum: Amazon - jak to wszystko wygląda?