Wszyscy chyba słyszeli o tańszych kluczach zza wschodniej granicy sprzedawanych na Allegro. Każdy chyba też słyszał o banach, które leciały i podobnież nadal lecą za posiadanie właśnie rosyjskiej wersji gry, grając w innym regionie. Czy to jest prawda? Jedni mówią, że bany za klucze to normalka, inni, że takie coś to zwykłe bujdy wypisywane przez zawistników, którzy wydali na grę o wiele więcej. Ja doświadczenia z kluczami, czy to z Rosji czy innych krajów, nawet 3-ciego świata, mam sporo. Nie spotkał mnie nigdy ban ani to ze strony Steam'a, na którym mam masę gier z ciemnych źródeł, ani od EA przy Battlefield: Bad Company 2. Jak uważacie lub co na ten temat wiecie?
[3] - jakby pobanowali to moim zdaniem by tylko ostro wk**wili ludzi i stracili by klientów. Nawet gość, który kupił ruski klucz daje im dochód, mniejszy, ale daje.
[4] - sprzedawcy z reguły dają poradnik jak zmienić na język polski, także bez strachu.
Znajomy (z tego forum z resztą) gra na rosyjskim kluczu od premiery. Wpis w Battlelogu pokazuje, że ostatni raz grał ok 24 godziny temu, czyli bana jeszcze nie ma.
Dużo gadania w celu zastraszania. Sam zastanawiałem się nad kupnem samego klucza do BF3 w rosyjskiej wersji, jednak zrezygnowałem, ale z powodu braku czasu na granie. Kumpel kupił taki klucz z miesiąc temu i do dziś gra bez żadnych problemów. Dopóki klucz nie był kupiony za pomocą kradzionej karty, nie powinno być problemów. No, ale cholera wie z tym EA. Może kiedyś zakasają rękawy i pobanują posiadaczy kluczy z innego kraju.
A kumple grają w języku polskim, czy też musieli wrócić do rosyjskiego, żeby pograć w multi?
Co sądzicie o tej aukcji? Gość wygląda wporzo, jak zgodzicie się z tym to jutro z rana kupuję :3 http://allegro.pl/battlefield-3-cd-key-klucz-pc-automat-24-7-origin-i2084236737.html
Skoro zdania są różne to znaczy, że jest to loteria.
Mnie na ten przykład usunęli grę z konta. Dobrze że nie miałem na Steamie bo pewnie by z kontem poleciało.
EDIT: a zapomniałem, że u mnie był to BF:Bad Company 2 ale działa to na podobnej zasadzie loterii.
Takie klucze to zawsze loteria. Znam dwie osoby, ktorym gre usunieto. Znam tez duzo, ktore dalej graja. Szanse male, ale jednak.
Ja bym nie bral, ale glownie przez to kombinowanie przy instalacji, zeby gra nie byla po rusku. Poradnik poradnikiem, ale jednak trzeba sie bawic. Zwyczajnie by mi sie nie chcialo. Na youtube mozna latwo znalezc filmy.
[4] napster92 Nie trzeba grac w multi po rusku ;)
Klucz moga zbanowac tylko w przypadku przekretu, czyli zakupienia go na skradziona karte. W innym przypadku nie maja prawa. Problem w tym, ze nigdy nie wiesz, czy tak wlasnie nie bylo.
banuja tylko i wylacznie klucze ktore zotaly kupione za pomoca skradzionych kart etc.
[8] udri Nawet na polskim kluczu mozesz zlapac bana, jak Punkbuster cos namiesza ;) Ale ogolnie jak masz zaoszczedzic 15zl a potem sie stresowac to lepiej juz miec normalna wersje i w razie czego byc pewnym.
[9] Polony, [10] Kilgur Wlasnie za to bany juz byly. Teraz tylko pytanie skad miec pewnosc, ze sprzedawcy na Allegro maja legalne klucze :) Moi znajomi niby tez byli pewni, a tu pewnego dnia gry juz nie ma na koncie a support EA chce skan/zdjecie rachunku ze sklepu i pudelka, instrukcji, klucza. Takie to juz ryzyko.
Masz jakiegoś konkretnego linka nagytow, bo z tego co słyszałem, to po którymś z ostatnich patchy trzeba grać po rusku ;/ Inaczej jest black screen.
ja kupiłem ruski klucz, wygrałem koło 140 h bez problemów, aż musiałem grę skasować, bo zabierała za dużo czasu
gra się normalnie, po każdym patchu po ok. 2 h było już ruskie rozwiązanie
[13] NewGravedigger Dlatego wlasnie nie uzywam ruskich kluczy. Co patch to czekanie i kombinacje. Oszczednosc kilku zlotych nie jest warta.
jakie kombinacje? DOSŁOWNIE 3 minuty grzebania w rejestrze, nie wymagające żadnych umiejętności.
poza tym gdy ja kupowałem grę było to 30-40 zł oszczędności, a nie "kilka"
Jestem posiadaczem rosyjskiej wersji BF3 i jak na razie nie było z nią żadnych problemów, pomijając nieco irytujące wgrywanie poprawek po patchu...
Mam do niej dokupiony dodatek BtK już z polskiej dystrybucji, więc raczej o konto się nie obawiam... :]
EDIT:
O, właśnie, mam coś takiego!
Masz jakiegoś konkretnego linka nagytow, bo z tego co słyszałem, to po którymś z ostatnich patchy trzeba grać po rusku ;/ Inaczej jest black screen.
Pl@ski, mógłbyś dodać mnie na Steam, bądź odblokować możliwość zapraszania Cię? Bo widzę, że miałeś ten sam problem. :P
Tutaj link do mojego profilu, jakby co: http://steamcommunity.com/id/marcusPL/
mi zablokowali bc2 - wiec pewnei z 3jka tak samo jest.
Goscia postraszylem to dal mi COD:BO - po ru... tzn. konto ze steama - nawet nie odpalalem :p
Kurczę, dla 20 zyli warto się stresować? Ostatnio w jakimś supermarkecie kupiłem BF3 za 70 zł...
ja kupilem za 100zl na gamecodes i dupa. jak probuje odpalic gre to wlacza mi sie battlelog i tekst 'Buy BF3 to get access to Battlelog.' :/ pisalem do supportu ale nic nie odpisali, dzwonilem na infolinie ale nikt nie odebral.
kupilem klucz, bo nie mam czasu jechac na miasto po pudelko z gra.
>>>...battlefield 3 kosztowal 69zl.
ja kupiłem w ten weekend w MM Rzeszów za 67 zl.
Sam się zastanawiałem nad kupnem tego ruskiego klucza ale za 15 zł więcej to wolałem się przejść i kupić w pudełku wersję PL.