Zamawiałem sobie dziś 2 dętki, no to klikam KUP TERAZ i potwierdzam... i widzę, że oto kupiłem na 2 aukcjach u tego samego sprzedawcy po 2 dętki, czyli wychodzi 2 razy tyle co miałem zapłacić i 2 razy tyle co chciałem! Zaglądam na drugą aukcję- intruza i co widzę? Na 6 wystawionych dętek, 2 kupione, fakt, przeze mnie, a aukcja zakończyła się... 13 lipca! :o
Ładne jaja, niby wydatek nie jest duży, bo dodatkowe 24 zł, a dętki i tak się przydadzą... Zresztą napisałem maila do sprzedawcy co wystąpiło, jeszcze nie dostałem odpowiedzi, myślę że jakoś się dogadamy, ale to trochę potrwa.
Uważajcie jednak, bo nie każdy sprzedawca może być uczciwy i niektórzy powiedzą, że nic ich to nie obchodzi i każą załatwiać to z allegro, a nie każdy na pewno miałby ochotę wydawać 2 razy tyle co powinien, czy procesować się...
EDIT. Inaczej! Ja te dętki faktycznie kupiłem, [pią 17 cze 2011 17:35:16], tyle że wypełniłem formularz i wpłaciłem pieniądze, dostałem je i jeździłem na nich, wymieniliśmy się ze sprzedawcą pozytywnymi komentarzami nawet, a z kategorii "kupione" na swoim koncie je usunąłem. Dziwna sprawa.
Kurde, weź to jeszcze raz napisz, bo nie rozumiem...
To może przeczytajcie najpierw uważnie i przeanalizujcie... Jeden napisał, że nie wie o co chodzi a reszta jak te barany ślepo wpisują się za nim.
Kupiłem dziś 2 dętki, a wyświetliło mi się, że kupiłem i mam zapłacić za 4. Nie wiem jakim cudem, ponieważ za tamte 2 już zapłaciłem i dostałem je.
Kolega chyba wpadł w pętlę czasową.
No właśnie :)
Rowerowe.
[10] Nie, płacę normalnie właśnie, zwykłym przelewem i tak też zaznaczyłem w formularzu. To jest właśnie dziwne.
To jest normalne, jeżeli płacisz przez Płacę z Allegro teraz nie zabrało ci tych pieniędzy.
No dobra, małe wyjaśnienie, jeżeli dobrze zrozumiałem.
Kupuję coś od Allegrowicza XXX, płacę przez "Płacę z Allegro". Za tydzień znowu kupuję coś od tego allegrowicza na innej aukcji, znowu płacę tą samą metodą, przed wypełnieniem ankiety (jaki bank, wysyłka itd.) mam listę przelewów wykonywanych przez Płacę z Allegro do tego użytkownika, ale jeżeli zapłaciłem wcześniej za poprzedni przedmiot zabiera mi pieniądze tylko za ten ostatni.
...
Nie wiem, o co chodzi ale pewnie helpdesk allegro z chęcią zapozna się z twoją historią
http://allegro.pl/contact/contact.php
[12] - jak to się nie trzyma? Przecież to w [1] jest samo w sobie kupą logiczną - to jeszcze się czegoś trzymać?
[6] - sam sobie przeczytaj te banialuki z 1. posta. To się kupy nie trzyma.
Inaczej! Faktycznie nie trzyma kupy.
Nie dobrze! Rozniosą się wieści, że kupujesz dętki na zapas i zaraz będzie tak jak z cukrem, wywindują w kosmos ceny. Chyba jutro na wszelki wypadek kupię pięć dętek.
Już idźcie sobie z mojego wątku.
[10] Fakt, masz rację. Tylko dziwi mnie, dlaczego dalej mogę wypełnić formularz, w którym po podsumowaniu wyjdzie mi łączny koszt za wszystkie kupione przedmioty, w tym i te kupione w przeszłości i już opłacone:o Trochę to robi bałagan gdy ktoś kupuje kilka rzeczy na raz.
Przecież to w [1] jest samo w sobie kupą logiczną - to jeszcze się czegoś trzymać?
Dziwne, bo jakoś Mada Fakir poczaił o co chodzi bez problemów, to może powinno się niektórych do podstawówki odesłać, skoro rozumieją tylko rzeczy rozrysowane w najprostszych schematach, względnie nie umieją przeczytać kilku zdań i nie pogubić się. Ewentualnie na przyszłość sugeruję nie wpisywanie się w wątkach których nie rozumieją, tylko po to, żeby nabić posta.
[14] - rozrysuj całą sytuację w UMLu bo brakuje w [1] zachowania przejrzystości przyczynowo-skutkowej
Zamawiałem sobie dziś 2 dętki, no to klikam KUP TERAZ i potwierdzam... i widzę, że oto kupiłem na 2 aukcjach u tego samego sprzedawcy po 2 dętki, czyli wychodzi 2 razy tyle co miałem zapłacić i 2 razy tyle co chciałem
jak się o tym dowiedziałeś? Mailem po dokonaniu zakupu? Została wyświetlona strona podsumowania zakupu (a dokładnie - dwie strony)? Na stronach służących do przeprowadzenia płatności w systemie Płacę z Allegro? Pojawiła się jakaś dodatkowa strona?
Bo chyba nie wprowadzono na A. funkconalności radiowego wysyłania potwierdzenia do mózgu...
Zaglądam na drugą aukcję- intruza i co widzę? Na 6 wystawionych dętek, 2 kupione, fakt, przeze mnie, a aukcja zakończyła się... 13 lipca! :o
Ponownie: skąd miałeś linka do tych dwóch aukcji? Dostałeś dwa maile? Podsumopwania? PzA? Wyszukałeś?...
Piszesz, że wcześniejsza aukcja skończyła się 13.VII (aukcja? czy po prostu kupiłeś wtedy towar na aukcji wieloprzedmiotowej a aukcja dalej trwała bo było parę sztuk niesprzedanych?). Następnie kupiłeś jeszcze dwie sztuki u tego samego sprzedawcy (na tej samej czy innej aukcji? Bo jak na tej samej - zapewne przydałaby się informacja o tym w [1]).
itd.
[13]
jak się o tym dowiedziałeś?
Jak kupujesz coś na allegro, to wypełniasz taki formularz, po kliknięciu KUP TERAZ, lub wygraniu aukcji. Tam masz zaznaczone za co płacisz, czyli kupiony towar, razem z odnośnikami do aukcji; zaznaczasz za co chcesz zapłacić, klikasz "dalej" i wypełniasz o płatności i sposobie dostawy. Na tej stronie po kliknięciu KUP TERAZ wyświetliły mi się przedmioty z aukcji dzisiejszej i tej odległej i wchodząc do płatności wyszło, że muszę zapłacić za obie, pomimo że za tamtą już płaciłem.
Ponownie: skąd miałeś linka do tych dwóch aukcji? Dostałeś dwa maile? Podsumopwania? PzA? Wyszukałeś?...
Po kliknięciu KUP TERAZ zostajesz przenoszony do strony, gdzie są wyświetlone wszystkie kupione przedmioty.
Mówiąc "aukcja" miałem na myśli "Kup teraz", jako że to też nazywane jest aukcją.
Następnie kupiłeś jeszcze dwie sztuki u tego samego sprzedawcy (na tej samej czy innej aukcji?
Ten sam sprzedawca, ale kupiłem na innej aukcji. Każda aukcja ma swój numer.
[13] Hehe, nawet mnie to rozbawiło :)