Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Allegro. Saldo i Wypłata środków. Problem

19.08.2015 23:21
1
Wejnin
35
Centurion

Allegro. Saldo i Wypłata środków. Problem

Cześć, mam problem, bo sprzedałem dzisiaj na allegro pewną rzecz, otrzymałem wpłatę na payu na allegro, (moja sprzedaż>payu>saldo i wypłata środków) mam tutaj kwote do wypłaty, lecz nie mam guzika wypłać, pod spodem jest napis, ze czekają na mój przelew 1.01zł, chodzi pewnie o wystawianie aukcji. Wykonałem ten przelew godzine temu. Jak długo mam czekać, aż oni ten przelew dostaną i zdejmą blokadę, bym mógł wypłacić środki ?

19.08.2015 23:24
QamilekQ
2
odpowiedz
QamilekQ
106
Wisła Kraków

Jutro powinni zaksiegowac.

19.08.2015 23:26
3
odpowiedz
Wejnin
35
Centurion

I wtedy będe mógł odebrać wpłątę ? :)

19.08.2015 23:31
QamilekQ
4
odpowiedz
QamilekQ
106
Wisła Kraków

Nie powinno byc problemu. Klikasz zlec wyplate i kase masz na nastepny dzien roboczy.

20.08.2015 04:39
5
odpowiedz
meny
61
Pretorianin

W kwocie 1.01zł chodzi raczej o dokonanie weryfikacji twojego konta do wypłaty, ponieważ allegro musi potwierdzić zgodność danych.

http://faq.allegro.pl/artykul/25341/jak-dokonac-pelnej-aktywacji-konta-za-pomoca-wplaty-online

Opłatę za wystawienie aukcji czy prowizję trzeba zapłacić do 14 następnego miesiąca.

20.08.2015 10:22
luki431
6
odpowiedz
luki431
176
Love Hurts

Chodzi o weryfikacje twoich danych czyli dane które podałeś w allegro muszą być zgodne z tymi podanymi w banku.Po to proszą o wpłate 1.01 pln którą po pozytywnej weryfikacji ci zwrócą na konto z którego wykonałeś przelew.Jak ja zmieniałem numer konta do wypłat to ten proces werfikacji w dwie strony łącznie ze zwrotem zajął trochę mniej niż tydzień.Ale nie dzieje się to z dnia na dzień jednak nie martw się bo te pieniądze nie zginą.Wtedy po pozytywnej weryfikacji pojawi się "guzik" do wypłat.
A jest to zrobione po to że gdyby ktoś włamał ci się na konto i mógł od ręki zmienić numer konta bankowego do wypłat to bez problemu wypłacił by wszystkie pieniądze.A w tym wypadku tego nie zrobi bo nawet jak złamie hasło to nie zmieni konta bankowego na swoje bo dane te które podałeś przy rejestracji z tymi z konta bankowego nie będą się zgadzać.Rozumiesz już czemu nie ma na razie "guzika"?

Forum: Allegro. Saldo i Wypłata środków. Problem