Przesyłka kurierska pobraniowa
Przesyłka pobraniowa priorytetowa
Czym się od siebie obie różnią?
Czy w obydwu jest tak, że przyjeżdża listonosz/kurier i płacimy mu pieniądze za towar oraz razem za przesyłkę? Np. towar 20zł przesyłka 22zł czyli płacimy kurierowi 42zł? O to chodzi?
Tak.
kurierska pobraniowa
Przesyłkę przynosi ci kurier.
Przesyłka pobraniowa priorytetowa
Przesyłkę przynosi ci listonosz.
Ta pierwsza przesyłka to kurier a ta druga to listonosz? To czemu w takim razie kurierska jest droższa ?
Litosci...
Jak ja sie ciesze, ze na angielskim eBay'u nie ma zadnych idiotyzmow pokroju 'konto junior'...
To czemu w takim razie kurierska jest droższa ?
Bo taki cennik ustalił dostawca.
Powodzenia z tym kupowaniem na allegro. Dobrze chociaż, że pytasz o takie rzeczy wcześniej tutaj, bo gdy ostatnio kupował ode mnie junior to myślałem, że mnie trafi jak wszystko trzeba było tłumaczyć. I to zdziwienie, że przedmiotu nie otrzymał bez dokonania wpłaty.
Przesyłka kurierska pobraniowa - zamierzam takim sposobem kupować więc tylko kurier będzie widział pieniądze za towar oraz przesyłkę :D po czym sprzedający ujrzy je na koncie bankowym, które zostaną wpłacone przez księgowość z siedziby kurierskiej :)
Wszyscy wiedza, jak wyglada oplata za pobraniem. Nie musisz nam jej tutaj opisywac.
I to zdziwienie, że przedmiotu nie otrzymał bez dokonania wpłaty. <---- Tego sie juz nie nazywa niewiedza. To juz jest zwykly debilizm, inaczej tego okreslic nie mozna.
Listonosz Poczty polskiej w zależności od twojego miejsca zamieszkania przyniesie przesyłkę nawet kilka dni później niż kurier(tutaj standardem jest dostawa w następny dzień od nadania).
Małe przedmioty przynosi listonosz, a duże specjalny koleś od paczek. Ja czasem zamawiając coś małego listem ekonomicznym(na przykład książki) dostaję je jeden, dwa dni od nadania, dlatego najtańsza forma wysyłki nie jest wcale taka zła.
Osobiście, praktycznie zawsze płacę przelewem. Jak nikogo nie ma w domu(a tak jest często) to przesyłkę odbierze jakiś sąsiad i mi ją przyniesie lub sam pójdę po nią.
Poczta polska na allegro będzie niemal zawsze najtańszym sposobem dostawy towaru, firmy kurierskie za swoje usługi słono sobie liczą. Nie rozumiem skąd twoje zdziwienie, chyba nie myślałeś, że kurier to taka tańsza poczta?
Kurier jest szybszy ,wieksza szansa ze nie okradna przesylki .I jest drozszy .Te konta junieor to bedzie masakra .Dobrze ze juz nie handluje na allegro tylko sporadycznie i ksiazkami ktore raczej nie obchodza 12 latkow.
Jesli dany sprzedawca, a raczej firma ma umowe z dana firma kurierska, to przesylka bedzie tansza. Niestety na Allegro sie to po prostu nie zdarza, nawet jesli dany kontrahent rzeczywiscie jest firma.
Czy ja wiem czy poczta jest tansza? Przy malych paczkach tak, ale przy wiekszych tez macie taka pewnosc?
Napisałem ci wczoraj w poprzednim temacie który założyłeś jak to sie odbywa,czytałeś osiołku że zakładasz kolejny podobnie idiotyczny i zadajesz te same banalne pytania.Rzuć okiem na wczorajszy wątek to sie dowiesz co i jak.
Teraz wiem jakim cudem niektórzy są na forum rok a mają kilka tysięcy postów-odpowiadają na takie właśnie tematy.Tak można w nieskończoność;jednemu odpowiesz za chwile pojawi sie stu następnych.Mi sie już nie chce.
Belert. Dla ścisłości mam 16 lat ;)
[16]
Dobrze, że już Ci się nie chce udzielać bo czytając twoje posty można się tylko pochlastać.