Załóżmy, że wystawiłem na aukcji przedmiot warty 200zł na licytacji od 1zł. Ktoś wylicytował 50zł i wygrał aukcję. Mam możliwość jej przedłużenia o kilka dni, lub wycofanie oferty?
Nie. I przedmiot nie jest wart 200 tylko 50zł.
To zależy od profilu aukcji, tzn. od tego czy ustawiłeś opcję "Bez Ceny Minimalnej".
[edit]
Nie wiem czy tak jest teraz, ale jeszcze jakieś pół roku temu było tak, że mogłeś ustawić cenę minimalną dla oferowanego produktu, np. 100zł. Wtedy nawet jeśli ktoś zalicytował za 99zł to miałeś prawo nie sprzedawać tego przedmiotu.
[4] - Mógłbyś rozwinąć myśl?
[2] - Dokładniej, to ja wylicytowałem za mniejszą kwotę i nie wiem, czy mnie gość nie wycycka...
Było tak od razu że to Ty kupiłeś. niby musi sprzedać ale rozni są sprzedawcy
Ja za 50 zl wylicytowalem przedmiot warty 150zl, aukcja byla bez ceny minimalnej. Allegrowicz nie chcial mi sprzedac przedmiotu za ta cene, za pare dni mial juz zablokowane konto. Takze nie mozna.
Ok, dzięki za odpowiedzi :)
Nie musi sprzedac, bo nikt go do tego nie zmusi. Prawo polskie mowi wyraznie, ze nie mozna nikogo zmusic do niekorzystnego rozporzadznia swoja wlasnoscia, wiec Allego konta za to tez nie zablokuje.
Kupiłem za 200 zł(zalicytowałem jako jedyny), a cena "kup teraz"(czyli w zasadzie cena na jaką sprzedawca wycenia swój towar moim zdaniem) wynosiła 450zł. Sprzedawca wysłał mi sprzet bez jakichkolwiek uwag.
budziakowski
Kolejny raz wykazałeś się ynteligencja. Nie znasz się na niczym - wypowiadasz się o wszystkim.
Kupienie rzeczy na allegro jest równoznaczne z zawarciem umowy cywilno-prawnej. Jak ci nie sprzeda zgłoś sprawę na policję, wyślij skan białka i postrasz sądem obsra się bo jest z góry na przegranej pozycji o ile wygrałeś aukcje
i nie ważne czy dla sprzedawcy będzie to na rękę czy nie. widział przebieg aukcji i mógł wycofać ofertę także pierdolenie jakiegoś noob'a o zmuszaniu kogoś do nie zakończenia transakcji na niekorzystnych warunkach wsadź w buty - wyższy będziesz
i zgłoś spór transakcyjny ale nie czekaj na reakcje allegro - oni zawsze chcą być bezstronni i w niczym nie pomogą
[10] -> Według regulaminu Allegro(na którego warunki sie zgodził) muszi wysłać towar, jak odmówi, to jakies konsekwencje w stylu blokowania kont go czekają, ale nie wiem jakie. No i jeśli bardzo zależy ci na tym przedmiocie, to możesz się chyba starać za wszelką cenę go dostać.
Nie jestem do końca tch rzeczy pewien, więc potwierdźcie, lub poprawcie mnię proszę.