http://www.fronda.pl/a/koniec-z-obrazliwymi-wpisami-w-internecie-koniec-ery-hejterow,30208.html
Ciekawe jak szybko znajdzie się osoba, która będzie to chciała sprawdzić w praktyce.
@up
Idę do Soula po Twoje dane osobowe!
Trzeba powyzywać ludzi zanim zamkną nam mordy!
W końcu może zrobi się porządek w dziale "Piłka Nożna", bo tam są same obrażliwe i chamskie wpisy.
I co jak ktoś dostanie moje dane? 12-latek przyjdzie mnie pobić?
Druga rzecz to fakt, że mają być one udostępniane po udowodnieniu, że służy to ochronie twoich danych. Imo bzdura.
Głupota, 'gwiazdy' maja dość jak na forach wypisują kto gdzie botox wstrzyknął i tyle. Hejterzy tak na prawdę nie istnieją, to tylko wymówka tych którzy nie potrafią pogodzić się z krytyką. Co do napinaczy internetowych, to tak jak w świecie żywych. Olać ciepłym moczem i robić swoje.
Z tego co wiem to już się raz czy dwa Policja interesowała kimś z tego forum. Już od dawna net nie ma nic wspolnego z bezpieczenstwem, wolnością czy swobodą wypowiedzi.
Ciekawe jaki % użytkowników Internetu, podaje prawdziwe dane osobowe na portalach :)
Rozumiem, że sędzia dzięki swojemu wykształceniu jest w stanie okreslić co jest krytyką i wolnością słowa a co jest tzw. hejtem.
A może trzeba będzie przy każdej takiej sprawie powoływać się na opinię biegłych. Kim będą ci biegli z zawodu?
Pamiętam, ze kilka lat temu w jakiejś sprawie w Polsce sędzia stwierdził, że język internautów jest dosadny, a słowa używane w sieci to impresja ich autora, który w ten sposób przekazuje swoje emocje.
Wiadomo. W TV to co czujesz mozesz wyrazić swoimi gestami czy mimiką twarzy, w radiu poprzez intonację głosu, w Internecie głowna forma przekazu to tekst.
Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Polska to państwo policyjne
Jak to coś wejdzie w życie to, będzie kolejny przykład na to jak dobroduszne państwo stara się dobrać do naszych portfeli, bo do więzień za pomówienia bądź obrazę wsadzać raczej nie będą (nie mają tyle więzień),ale kolegium, grzywnę, i mandaty już można dawać