witam
mam taki problem że jak w after effect zrobie jakiś film to nie zapisuje sie on w 30klatkach ale w 10-15. wie ktoś dlaczego może ??
Bo nie ustawiasz odpowiedniego framerate przed renderingiem? Mozna tylko strzelac, bo nie podales ZADNYCH szczegolow...
a jakie chcesz szczegóły, film ma mieć 30k bo w tylu jest nagrany
Panie mechanik, co pan za szczegóły chce?! Ma jeździć szybko, za to jest zapłacone!
jak to zapisuje się w 10-15? to w 10 czy w 15? Skąd wziąłeś tą wartość?
AE renderuje do takiej ilości klatek jaką mu każesz, niezależnie od materiału źródłowego
Panie Kolego zeby film po renderingu mial te 30fps muszisz to ustawic, inaczej program ustawia automatycznie domyslna ilosc, czyli w Twoim przypadku zapewne te 10-15 :] Nie pamietam w ktorym menu sie to ustawia, bo z AE korzystalem ostatnio wieki temu. Musisz sam poszukac. A szczegoly to chocizby to czy w ogole tego szukales i gdzie, jaka wersja programu itd...
[edit]
Znalazlem:
Change frame rate for a footage item
Select the footage item in the Project panel.
Choose File > Interpret Footage > Main.
Select Conform To Frame Rate, enter a new frame rate for Frames Per Second, and then click OK.
i
Change frame rate for a composition
Choose Composition > Composition Settings.
Do one of the following:
Choose a composition settings preset from the Preset menu.
Set the Frame Rate value.
ale jeszcze jedno, ostatnio mam w AE taki mały kłopot że nie mogę zmniejszać, obracaś, przesuwac filmów bo mi się cały after zacina
tak z niczego
wie ktos dlaczego ??
najpewniej jest to wina zbyt słabego kompa. AE to strasznie żrącopamięcio bydle. Do obsługie potrzeba minimum 3GB ramu