Jak w temacie. Przy kupnie smarftona - jeszcze nie wiem do końca do jakiej kwoty - od 500 do 1000zł, lepiej kupić go w sklepie, czy brać jakiś abonament?
Dodam, że nie zależy mi na żadnych nielimitowanych rozmowach, bo dzwonie tyle co nic, więc prepaid 30zł spokojnie starczyłby mi na długi czas.
Przy kwocie 500zł wziąłbym go za gotówkę, a za 1000zł już musiałbym raty.
Zdecydowanie lepiej w sklepie. Najlepiej przez internet, coby jeszcze obniżyć cenę.
Ostatnio planowałem podobny zakup i liczyłem kilka opcji.
Przy abonamencie z telefonem musiałbym dopłacić ponad 600 zł więcej, niż przy wzięciu abonamentu bez telefonu (w tej samej opcji co wcześniej) i telefonu w sklepie. Wybór był prosty.
Edit:
Swoją drogą mam też drugi numer. Prepaid właśnie z aktywowaną usługą, która za każde przychodzące dwie minuty z innej sieci daje mi minutę wychodzącą do wszystkich sieci. Do tego za doładowanie 1000 smsów do wszystkich sieci. I takim sposobem, czasem dzwonię z drugiego numeru, gdzie mam bez limitów na ten prepaid i "nabijam" sobie wychodzące do wszystkich sieci.. Obecnie mam kilka godzin i mogę spokojnie dzwonić z jednego i drugiego bez obaw o koszty.. Do tego ten 1000 smsów, co dla mnie jest równe braku limitów, bo tak czy tak nie piszę za dużo i przy 30 zł miesięcznie, wykupieniu pakietu danych mam wszystko nielimitowane, a nadwyżka pieniędzy zostaje. Nie tak dawno miałem ponad 400 zł..
Złoty pomysł na biznes. Jak ktoś chętny to odstąpię za procent w zyskach.. :)
http://www.youtube.com/watch?v=NFQCYpIHLNQ