czecmsc
chcialem sobie odpalic tuner tv na kompie, w kilka sekund po uruchomieniu komp dostal ble sxreena poerwszy raz od dawna i sie zresetowal. postanowilem zaktualizowac sterowniki do karty graficznej ale instalacja sie nie powiodla, karta graficzna zniknela z task managera i z oprogramowania od chlodzenia i teraz od okolo q0 minut caly czas jedzie na wysokich glosnych obrotach.
wrzucilem instalacje sterownikow karty graficznej do punktu zerowego, teraz komp sie resetuje...
jak myslicie, jest jakies podejrzenie awarii? :(
czy Wasze kompy tez sie ostatnio dlugo resetują, z krecacym sie kolkiem z napisem czekaj?
po blue screenie ladowal sie rowne 10 minut...
po ponad 10 minutach czekania byl drugietap instalacji ktory sie nie powiodl. odinstaluje zupelnie cale oprogramowanie od grafiki i zainstaluje na nowo...
A czasem cos Ci wiatraka od karty nie blokuje? Np kabelek.
Wykonałem takie działania:
- probwoalem zaktualizowac sterownik dwukrotnie - nie zadzialalo,
- usunalem sterownik jaki malem do tej pory
- usunalem dodatkowe oprogramwanie stertownika tam phyx i geforce experience
- probowalem zainstalowac najnowszy sterownik wraz z oprogramwoaniem - nie udalo sie
- probowalem zainstalowac najnowszy sterownik bez oprogramowania - nie udalo sie
ciągle wyrzuca takie same błędy
Próba aktualizacji przez menedzer urządzen "nieznanego urzadzenia" konczy sie bledem.
czy jest to mozliwe by moja karta graficzna zostala przejeta jako kopalnia biitcoinów?
support nie znal wczesniej podobnych przypadkow.
zapropoonowali uzycie narzedzia do callkowittego usuniecia wszystkich plikow zwiazanych z nvidia, usuniecie avasta i installacje wczesniejszej wersji sterownika.
nie dziala.
wiec bede musial sprobowac przeinstalowac system lub wymienic karte graficzną.
Wyciągnij grafe i oglądnij czy pcb nie ma przebarwień.
udalo mi sie po drugiej probie przywrocic system do ustawien sprzef tygodnia - karta sie uciszyla, jest dostepna w systemie jako ona a noe jakis obcy element.
ale pewnie i tak bedzie potrzebna instalacja systemu na nowo