Witam dostałem używanego Samsunga Galaxy S II i gdy korzystania z odtwarzacza muzyki w lewym górnym rogu podczas słuchania jakiejkolwiek muzyki na słuchawkach nie pokazuję się ikonka aby włączyć 5.1ch. Czy ktoś wie co trzeba zrobić aby mieć możliwość słuchania w trybie 5.1 ???
Może któreś z tych rozwiązań będzie dobre
http://androidforums.com/samsung-galaxy-s2-international/519819-how-activate-5-1-surround-sound.html
Mam "SoundAlive" na normalny i nadal nic się nie pokazuję w lewym górnym rogu
W jaki sposob chcialbys sluchac w 5.1, uzywajac sluchawek podlaczanych na jednego mini-jacka?
no ja wiem że to nie jest do końca 5.1 ale poprawia coś tam dźwięk zresztą chcę tylko wiedzieć dlaczego nie mam tej opcji która być powinna. Czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać ??? dodam jeszcze że telefon był przywracany do ustawień fabrycznych.
Czy ktoś umie mi pomóc z tym problemem ???
A jakim cudem ustawienie dziwieku 5.1 poprawia jego jakosc?? Napisz cos, bo widze, ze temacie muzyki i dzwieku wiesz wiele.
nie jestem ekspertem muzycznym, ale czy przypadkiem ogolnie muzyka jest po prostu STEREO? robi sie w ogole muzyke w 5.1?
jesli nie, to po co wlaczac 5.1 skoro i tak bedzie to zwykle stereo, juz nie wspominajac o tym ze 5.1 na sluchawkach? really? masz sluchawki z 6 glosnikami w srodku? i niby je minijackiem podlaczasz?
ja mam 5.1 sluchawki i maja 3\4 kable ktore podlaczam do 5.1 karty....
Chodzi mi o tą opcje w Samsungach galaxy... że po włożeniu słuchawek można słuchać muzyki w wersji 5.1ch. Wiem że to nie jest odwzorowanie dźwięku 5.1 ale mi tylko chodzi o znalezienie przyczyny tego że nie pojawia się ikona 5.1ch w lewym górnym rogu by wiedzieć czy jakieś funkcje też czasem nie są ujawnione.
mam normal i nic to nie daje
up