Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: 3DMark pytanie o program

27.01.2015 10:12
1
zanonimizowany891786
66
Generał

3DMark pytanie o program

Nie znam się. Chciałem z ciekawości czystej sprawdzić sobie wydajność w tym oto programie w swoim lapku, który nie jest już pierwszej młodości więc nie oczekuję wyniku a jedynie bardziej dla własnej satysfakcji zabawy z tym programem:) Czy on testuje wydajność tylko pod względem grafiki, czy ogólnie ? I jaką wersję najlepiej zainstalować do słabszego sprzętu, ma to jakieś znaczenie chyba nie ? Jakby co mam celerona 2.10ghz, 2gb ram, grafika jakas zintegrowana.

27.01.2015 10:34
2
odpowiedz
Likfidator
120
Senator

Jak dla zabawy, to najlepiej zacznij od 3DMark99 i potem odpalaj następne. Zobaczysz jak przez lata zmieniała się grafika w komputerach. Jednak nie oczekuj cudów z późniejszymi wersjami. Przy zintegrowanej grafice już w 3DMarku06 będziesz miał problem z płynnością, ale taki był cel tych programów, pokazać na co stać high-endowe karty.
Ostatni 3D Mark jest trochę inny, bo ma 3 różne testy. Począwszy od testu dla sprzętów mobilnych, poprzez starszą generację, na topowych PC kończąc.

Ja najlepiej wspominam 3DMark 2000 i 2001, które miały bardzo klimatyczne dema. Późniejsze wersje to już tylko benchmarki.

Forum: 3DMark pytanie o program