Cześć!
Piszę z takim problemem, który dotyczy internetu w moim komputerze. Mam kartę sieciową usb TP Link t3u Archer plus, internet światłowód orange 300mb i na początku po włączeniu komputera internet jest, za parę minut pojawia się informacja w przeglądarce "brak internetu wybróbuj tę rozwiązania uruchom diagnostykę sieci, change DNS over..." a w opcjach łączność jest informacja "brak internetu" przy moim.
Problem nie leży w samym internecie i routerze bo internet do laptopa z wbudowana karta sieciowa normalnie działa, tak samo na tv. Dodam, że to samo dzialo się ze zrywaniem internetu (wyłączeniem) we wcześniejszym miejscu, w którym mieszkałem, gdzie był inny dostawca.
Wina raczej jest po stronie albo komputera albo samej karty sieciowej.Co mogę w tej sytuacji zrobić? Przeinstalowałem sterowniki, nic to nie dało.
Pomaga w tej sytuacji tylko zmiana wejścia usb ale zaraz jest sytuacja podobna.
Z góry dzięki za rady i pomoc!
Mam b450 Gaming plus max... Czy to może być powodem? Czy połączenie poprzez powerlines adapters będzie stabilniejsze?
Jedna z mozliwosci jest rezygnacja z tej karty i uzycie Powerline Adapters. Bo jezeli dzieje sie to na roznych portach usb i przeinstalowywales juz sterowniki to moze byc slabo.
Spróbuj może wejść we właściwości karty, bo może masz ustawioną opcję by urządzenie wyłączało się samo w celu oszczędzania energii. Albo spróbuj w profilu zasilania sprawdzić.