Może mi ktoś powiedzieć CO TO JEST: http://it-it.facebook.com/pages/Zen-Flambar-Zuccherini-Spiritosi/156373140230?sk=info ?
Mam coś takiego i nie wiem do czego służy, zna ktoś włoski i może mi powiedzieć?
http://www.flambar.it/pagine/zuccherini_spiritosi_zen.aspx?type=14&family=168
Wygląda to na jakiś przysmak, który się topi w łyżeczce. Ale czy to się wsuwa sam, prosto z łychy czy dodaje do czegoś to już nie jestem w stanie powiedzieć.
Nie biorę odpowiedzialności za zatrucia :)
Wysłałem wiadomość do znajomego Włocha więc zaraz powinienem wiedzieć dokładnie
Ok już wiem :) To są grudki alkoholu cukrowego. Wrzucasz żeby się podgotowało, albo podtapiasz na ogniu i wsuwasz. Tylko podobno jest bardzo mocne :)
Nawet nie znając włoskiego można wywnioskować, a jak już trafnie określiła nutkaaa, jest to cukier do alkoholu. Zapala się go 30 sekund przed połączeniem z alkoholem. A potem szybciutko wypija... Z Absyntem smakuje wybornie.
Fett
Twój sposób jest również jak najbardziej praktykowany :) Kto co lubi.