witam znalazłem ten zestaw z maja
Zestaw za ~3300zł
Procesor: Intel Core i5-4670K 3.4GHz
Płyta główna: MSI Z87-G41
Pamięć RAM: Crucial 2x4GB CL11 1600MHz DDR3
Karta graficzna: Sapphire Radeon R9 280X 3B GDDR5
Dysk Twardy: Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB
Dysk SSD: Crucial M500 120GB
Zasilacz: SilentiumPC Deus G1 600W
Obudowa: SIlentiumPC Gladius M40
Nagrywarka DVD
Moje pytanie: na ile przewidujecie że będą na tym szły najnowsze gry (ile lat) i ile potem trzeba dołożyć by znów chodziły najnowsze (czy będzie trzeba kupić nowy?) bo zastanawiam się nad kompem lub konsolą ?
do następnej generacij konsol
Mam podobny zestaw co Ty i liczę, że spokojnie na 5 lat mi wystarczy nie martwiąc się o wydajność w grach (choć mało gram).
Nie lajtowo, ale tragedii nie będzie.
dzięki za odpowiedzi, ale czy to jest całkowity koszt jednostki bo się na tym nie znam a wydaje mi się że potrzebne są jakieś wentylatory?
Jakie wentylatory? W obudowie masz dwa, z tego jak podłączysz jeden wlotowy przedni to wystarczy.
Procesor kupujesz w boksie, razem z radiatorem i wentylatorem.
Karta graficzna ma aż 3 wentylatory.
Zasilacz ma swój jeden wentylator 120 mm.
Więcej nie trzeba jeśli nie będziesz podkręcał procesora.
pc do gier to dla mnie bez sensu, wydawać kilka tys. żeby nie wiadomo jakie gry chodziły kup konsole to każda gierka będzie ci działać ładnie i płynnie bez kupowania pierdół takich jak karty graficzne czy procesory. Raz a dobrze.
Nie ma za co.
Jeszcze ważnym wyborem jest zakup dobrej myszy i klawiatury.
Tutaj mogę Ci polecić produkty Microsoft.
Obecnie używam klawiatury Microsoft Wired Keyboard 600 i stwierdzam, że jest to najcichsza klawiatura jakiej używałem, a mam już ją ok. 4 lata. Jedynie wytarł się lewy klawisz CTRL i nic więcej.
Z myszy bezprzewodowa Microsoft Wireless Mobile Mause 4000 lub przewodowa Logitech G400 (ja używam starszego jej brata, MX510).
O monitorze nic nie wspomniałeś, więc przypuszczam, że masz.
myszkę będę miał Logitech G602 klawiaturę jeszcze nie wiem a monitor mam