Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Zepsuta kierownica, nie da się jeździć.

01.04.2014 20:03
1
zanonimizowany956494
25
Legend

Zepsuta kierownica, nie da się jeździć.

Siema.
Moja kierownica Apollo RW-2010 monte carlo już od dłuższego czasu była jakaś zjechana....właściwie to od zakupu skręcała w prawo albo w lewo....nawet po kalibracji. Ale od paru tygodni po prostu w każdej grze (NFS Undercover, TDU, TDU2) kierownica "skacze". tzn. ja mam prosto ustawioną a na ekranie kierownica w grze lata jak posrana raz w lewo raz w prawo....w ogóle to nie da się ustawić jej prosto, a jak skręcam to też nie jest w jednym miejscu bo przeskoczy nagle i przez to skręcę w jakiś niechciany kierunek.
Zaczyna mnie to wkur....bo nie mogę sobie spokojnie pojeździć bo nagle zjadę autem na przeciwległy pas choć kierownice miałem prosto.
Mam najnowsze sterowniki do kiery.
Komputer taki jak z sygnaturki.

01.04.2014 20:04
PanSmok
2
odpowiedz
PanSmok
258
Legend

czegos od nas oczekujesz konkretnego czy po prostu chcesz sie wyzalic swiatu?

01.04.2014 20:06
😉
3
odpowiedz
zanonimizowany956494
25
Legend

No......oczekuje że powie mi ktoś że w tej kierownicy jest coś spieprzone albo coś muszę zrobić.....

01.04.2014 20:08
wysiak
📄
4
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

No......oczekuje że powie mi ktoś że w tej kierownicy jest coś spieprzone albo coś muszę zrobić.....
W tej kierownicy jest cos spieprzone.

01.04.2014 20:09
5
odpowiedz
William_Wallace
152
Generał

Zainstalu inne sterowniki lub sam dostosuj sterowniki. Miałem kilka kierownic i czasem musiałem manualnie ustawić kierownice, aby "nie skakała" podczas gry. Druga opcja to taka, że padły potencjometry lub na przewodach nie ma gdzieś styku.

01.04.2014 20:10
PanSmok
6
odpowiedz
PanSmok
258
Legend

To nie jest forum wrozbiarskie. Jezeli "cos" Ci w sprzecie nie dziala to bierz srubokret w dlon i probuj znalezc przyczyne. Jezeli nie bedzie to nic oczywistego do naprawienia - zbieraj kase na nowa. Proste.

01.04.2014 20:15
7
odpowiedz
zanonimizowany956494
25
Legend

Z tego co wiem to potencjometry można chyba wymienić. Ale to się chyba nie opłaca.
czasem musiałem manualnie ustawić kierownice, aby "nie skakała" podczas gry
Czasami uda mi się pograć spokojnie bez żadnych niespodzianek ale to jak mam szczęście że akurat tak się trafi bo inaczej to muszę podłączać i odłączać po 350 razy i wtedy może zaskoczy.
Czy jak rozkręcę kiere to widać czy potencjometr jest zepsuty czy nie? Nw nie znam się na kierownicach.
Zainstalu inne sterowniki
Próbowałem z wszystkimi sterownikami do tej kiery ale wszystkie tak samo :/
sam dostosuj sterowniki
yyy....jak?

Forum: Zepsuta kierownica, nie da się jeździć.