i się cieszę bardzo. Wiem, że macie to gdzieś, ale ja się ciesze.
Gj. Też zdałem w tym roku :3 Mam nadzieję, że będziesz miał więcej czasu, żeby pojeździć niż ja, bo 3 tygodnie po odebraniu prawka poleciałem na studia. Jeszcze raz gratulacje :P
Ps:Za którym razem?
Soul -> nie no, samochodu jeszcze nie mam. na razie muszę się nauczyć jeździć na aucie rodziców :P
cieszę się, że się cieszycie razem ze mną :D
Sam wiem jakie to nerwy i stres także też gratulację !
Tylko teraz jeździj jak prawdziwy kierowca a nie wioch lans w BMW czy Golfie 3 !
Gratz! Szerokiej drogi życzę :)
Gratuluję!
Tak teraz sobie pomyślałem, czy z moim obecnym stylem jazdy zdałbym egzamin państwowy na prawo jazdy. Doszedłem do wniosku, że nie, kierowca z długim stażem miałby problem ze zdaniem egzaminu. Nie dlatego, że jeździ źle, tylko dlatego, że jeździ nie tak, jak jest to wymagane na egzaminie. Podejmowanie szybkich decyzji, za które na egzaminie oblewa się "bo się nie rozejrzało dokładnie", włączanie się do ruchu, które na egzaminie byłoby wymuszeniem i wiele innych takich pierdół.
Gratulacje!
ja będę zdawał za jakiś miesiąc, już mam 18h wyjeżdżone w Skodzie Fabii i Toyocie Yaris
Ja zdaje za 2 tygodnie. Też mam wyjeżdzone 18 h ale na Suzuki Swifcie które są używane w ośrodku egzaminacyjnym. Nówki sztuki :D
Edit. Ja mam różnie. Czasami 2 czasami 3 h teraz będę jeździł cały dzień przed egzaminem. U mnie też jest tak że na jeździe jedziemy do Zamościa bo tam zdaje się egzamin i tam mamy jazdy po mieście. Niestety żeby pojeździć 3h trzeba spędzić w samochodzie 6h ale co poradzić. Prawko każdy chce mieć :P
W wordzie w Płocku mają tylko Fabie i 3 Yariski
ale ta Skoda to super auto, miło się jeździ, gładko, cichutko,miękko, git , Toyota wkurzała mnie, bo chodziła aż za miękko chodziła, jak to mój znajomy określił, takie babskie auto
ja jeżdzę na raz 5 godzin, - na jedną jazdę
A rodzice jaki mają samochód?
Poldka, ale co zrobić :D Nie jestem z tych, co lubią się "wozić" w super brykach. Ważne, że jeździ, a stary jeszcze nie jest. ;]
[16]Yariska za miękko chodziła?
Ja miałem wrażenie, że trochę za sztywne autko.
[17] Dobrze jest. Jak śnieg spadnie to będziesz miał dużo radochy.
Ja dziś zdałem kategorię A ;> Pierwsze podejście, Wrocław.
Gratuluje.
Mutant z Krainy OZ
Ja mam kategorie A1 (motocykle do 125cm3) od 2007 - i powiem Ci , że nabiera człowiek takich "złych nawyków", że potem na egzaminie trzeba się bardzo, bardzo pilnować :P Ale udało się teraz A, będziemy szukać nowego motocykla i tak naprawdę uczyć się jeździć od nowa.
Jedziemy do Gęstochowy--> wiesz może czy w Płocku egzaminuje jeszcze Szmulewicz? Oblał mojego brata, moją siostrę i jeszcze kilku znajomych a mi udało się zdać za pierwszym razem i to u niego jeszcze.
A tak przy okazji. Od razu można składać dokumenty o prawo jazdy czy nie ? I co jest potrzebne do wyrobienia ?
Z tego co wiem to WORD po zdanym egzaminie wysyła dokumenty do wyrobienia, a ty w wydziale komunikacji uiszczasz opłatę. Prawko z reguły jest gotowe po 2 tyg.
A mam teraz (np. juro) zanieść do wydziału opłatę czy dopiero mogę przy odbiorze prawka ? Wiem, że tak głupio pytam, po prostu chciałbym się upewnić. :]
Najlepiej zapłać przy odbiorze, po co 2 razy się babrać
emil kuroń -> WORD wszystko już za ciebie załatwił, na tej stronie https://www.kierowca.pwpw.pl/ sprawdzaj co kilka dni kiedy będziesz mógł jechać odebrać prawo jazdy. Zapłacisz wtedy przy odbiorze za plastik i gotowe.
Nie bój się podawać swoich danych na tej stronie, sam kilka razy sprawdzałem czy moje prawo jazdy jest gotowe, żona i inni członkowie rodziny również.
jarekao -> ja zdawałem w Płocku. Kolega parę dni temu chyba właśnie zdał ze Szmulewiczem.
A ja zdałem z niejakim Tokarskim.