Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Zator na szynie usb??- modem speedtouch 330

11.08.2011 10:37
1
zanonimizowany793939
3
Legionista

Zator na szynie usb??- modem speedtouch 330

Witam!!

Od kilku tygodni mam taki problem. Gdy mocno obciazam internet na modemie swieci sie taka czerwona lampka i miga. Dzieje sie to wtedy gdy wspoldziele ekran na skype, wrzucam filmik itd. Palenie sie czerwonej lampki poprzedza przygasanie lampki usb. Oczywiscie internet wtedy nie dziala.A gdybym podlaczyl takie 2 dodatkowe wejscia usb to by byla inna szyna czy nie?

Co mam zrobic? Przeinstalowalem juz z kilka razy sterowniki. Moze trzeba zmienic modem? Moj net to 7mb/s od neostrady.

11.08.2011 10:47
MiniWm
😈
2
odpowiedz
MiniWm
242
PeaceMaker

Polecam na poczatku zapoznac sie z instrukcja co sygnalizuje ow czerwona lampka :)

Moze jak zwykle to cos po stronie TP
W ostatecznosci modem do wymiany (a niechetnie wymieniaja szumowiny)
Usb to nie szyna :)

11.08.2011 11:08
3
odpowiedz
zanonimizowany793939
3
Legionista

Polecam na poczatku zapoznac sie z instrukcja co sygnalizuje ow czerwona lampka :)

No wlasnie patrzalem co to oznacza i to jest albo blad sterownika (w co watpie) albo ten zator na szynie usb.
W ostatecznosci modem do wymiany (a niechetnie wymieniaja szumowiny)

Neostrada Tp wymienila by modem za darmo??
Usb to nie szyna :)

To dlaczego tak napisali w instrukcji?

11.08.2011 12:42
MiniWm
😈
4
odpowiedz
MiniWm
242
PeaceMaker

Skoro usb 1.1 wyciaga 12Mbit :)

Pytanie jest jeszcze ile masz innych urzadzen wpietych i wlaczonych na usb :) w tedy teoretycznie mozliwy jest "zator" jakis hubik masz ?

To dlaczego tak napisali w instrukcji?
Byc moze wola te okreslenie :) ja pozostaje przy porcie

11.08.2011 13:14
5
odpowiedz
zanonimizowany793939
3
Legionista

Skoro usb 1.1 wyciaga 12Mbit :)

Ten modem juz obsluguje USB 2.0. I obsluzy najwiecej 8mbit

Pytanie jest jeszcze ile masz innych urzadzen wpietych i wlaczonych na usb :) w tedy teoretycznie mozliwy jest "zator" jakis hubik masz ?

Mam wpiete tylko najwazniejsze czyli klawiatura, myszka i modem.

A gdybym podlaczyl takie 2 dodatkowe wejscia usb to by cos pomoglo czy nie? Nie jest to przedluzacz ktory podlaczam do glownego portu usb tylko zupelnie nowe podlaczane do plyty glownej.

19.08.2011 09:11
6
odpowiedz
zanonimizowany793939
3
Legionista

up

Forum: Zator na szynie usb??- modem speedtouch 330