Witam!!
Od kilku tygodni mam taki problem. Gdy mocno obciazam internet na modemie swieci sie taka czerwona lampka i miga. Dzieje sie to wtedy gdy wspoldziele ekran na skype, wrzucam filmik itd. Palenie sie czerwonej lampki poprzedza przygasanie lampki usb. Oczywiscie internet wtedy nie dziala.A gdybym podlaczyl takie 2 dodatkowe wejscia usb to by byla inna szyna czy nie?
Co mam zrobic? Przeinstalowalem juz z kilka razy sterowniki. Moze trzeba zmienic modem? Moj net to 7mb/s od neostrady.
Polecam na poczatku zapoznac sie z instrukcja co sygnalizuje ow czerwona lampka :)
Moze jak zwykle to cos po stronie TP
W ostatecznosci modem do wymiany (a niechetnie wymieniaja szumowiny)
Usb to nie szyna :)
Polecam na poczatku zapoznac sie z instrukcja co sygnalizuje ow czerwona lampka :)
No wlasnie patrzalem co to oznacza i to jest albo blad sterownika (w co watpie) albo ten zator na szynie usb.
W ostatecznosci modem do wymiany (a niechetnie wymieniaja szumowiny)
Neostrada Tp wymienila by modem za darmo??
Usb to nie szyna :)
To dlaczego tak napisali w instrukcji?
Skoro usb 1.1 wyciaga 12Mbit :)
Pytanie jest jeszcze ile masz innych urzadzen wpietych i wlaczonych na usb :) w tedy teoretycznie mozliwy jest "zator" jakis hubik masz ?
To dlaczego tak napisali w instrukcji?
Byc moze wola te okreslenie :) ja pozostaje przy porcie
Skoro usb 1.1 wyciaga 12Mbit :)
Ten modem juz obsluguje USB 2.0. I obsluzy najwiecej 8mbit
Pytanie jest jeszcze ile masz innych urzadzen wpietych i wlaczonych na usb :) w tedy teoretycznie mozliwy jest "zator" jakis hubik masz ?
Mam wpiete tylko najwazniejsze czyli klawiatura, myszka i modem.
A gdybym podlaczyl takie 2 dodatkowe wejscia usb to by cos pomoglo czy nie? Nie jest to przedluzacz ktory podlaczam do glownego portu usb tylko zupelnie nowe podlaczane do plyty glownej.
up