Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Zamiana MX518?

03.12.2014 18:17
1
Unseen
117
Konsul

Zamiana MX518?

Pytanie do tych, ktorzy mieli ta myche i uwazali ja za 7 cud swiata. Pozniej kupili inna mysz i zmienili zdanie co do MX518. Na co ja wymieniliscie?

Mam ten model juz ponad 5 lat i technologia pewnie poszla sporo do przodu w tej dziedzinie. Co wybrac, zeby pozniej nie zalowac? Dodam, ze MX nadal mi dobrze dziala, a software Logitecha (LGS) ma wszystko czego potrzebuje. Nie gram pro w multi FPS. :)

03.12.2014 18:39
_Luke_
2
odpowiedz
_Luke_
262
Death Incarnate

Swojego czasu zmienialem na G500, ale teraz patrzac na cene G500s (bez "s" juz sie nie kupi) chyba nie ma innego wyboru jak G502.

03.12.2014 19:08
3
odpowiedz
zanonimizowany1001101
5
Konsul

Ja też miałem 518 i zmieniłem na G500

Logitech G500 to godny następca świetnego modelu G5. Łączy w sobie wszystkie najlepsze cechy pierwowzoru oraz najnowsze rozwiązania techniczne.

G500 za sprawą wyprofilowania i chropowatego plastiku po bokach bardzo dobrze leży w dłoni. Główne i boczne przyciski działają precyzyjnie, a opór i głośność są odpowiednie. Również co do działania rolki nie mamy większych zastrzeżeń. Rolkę można wciskać i pochylać. Wielu osobom funkcja ta może się przydać. Kółko działa na tyle precyzyjnie, że raczej trudno je przekręcić podczas wciskania i pochylania.

Rozdzielczość sensora można szybko zmieniać w trakcie korzystania z myszki. Służące do tego guziki zostały tak umieszczone, że nie ma ryzyka ich przypadkowego wciśnięcia podczas grania. Wybrany tryb działania sensora myszki jest wyświetlany na ekraniku. Wyświetlacz to jedyny element w G500, który się świeci. Nasze testy wykazały, że zastosowany w myszce sensor laserowy nie jest podatny na zjawisko interpolacji ani akceleracji wstecznej lub pierwotnej. Myszka działa bez problemów i na podkładkach materiałowych, i szklanych. Wielka szkoda, że nie zastosowano techniki Logitech Darkfield Laser Tracking. Wówczas G500 byłby niemal doskonale uniwersalnym modelem.

http://pclab.pl/art41863.html

03.12.2014 22:26
4
odpowiedz
Unseen
117
Konsul

Tak, tylko ta G500, to wersja rozwojowa serii MX. Dostalbym w sumie to samo co mam obecnie, tylko jeszcze bardziej udoskonalone i na 100% bede zadowolony. To na plus, ale interesuje mnie, czy ktos przesiadl na zupelnie inna konstrukcje i sobie chwali zamiane.

_Luke_, z tego co widze G500 jest do kupienia ma Allegro, a biorac pod uwage niezniszczalnosc myszek Logitecha mozna kupic uzywana ostatecznie.

Ta 500s jest w czyms gorsza?

03.12.2014 22:39
5
odpowiedz
zanonimizowany283992
211
Legend

Ja się właśnie przenoszę z G500 na coś nowego, służyła dzielnie ale prawy klawisz (paradoksalnie ten którego używa się 30x mniej) po ostrym katowaniu ~3 lata zaczyna wysiadać, co nie jest jakimś strasznym problemem ale bywa upierdliwe (chociażby w Grimrock 2, gdzie specjalne ataki wyprowadza się przytrzymując PPM).

Mysz mogę z czystym sercem polecić, ma super kształt do palm gripa, jest duża, naprawdę wygodna i sprawia wrażenie bardzo bardzo solidnej, dodatkowo ma tryb przełączania rolki co jest super przydatne.

Jedyne co mi w niej przeszkadza to waga - jest nielekka nawet bez odważników.

Sam przesiadam się na Zowie, waham się pomiędzy FK1 a EC1.

Na Twoim miejscu poczytałbym jeszcze o Steelseries Rival (praktycznie najlepszy sensor na rynku Avago 3310, ten sam co w FK1, ale ponoć problemy z trwałością gumowych uchwytów po bokach) i G402, wygląda na godnego następce G400.

A jak chcesz zaszaleć to zobacz G700s, wygoda tej myszy jest niesamowita - dłoń leży na niej jak przyklejona.

Forum: Zamiana MX518?