Pewnie obeznani lekko w temacie pozyskiwania kryptowalut, w tym najpopularniejszej czyli Bitcoinów, słyszeli o pomyśle wprowadzenia przez Allegro, zakazu sprzedaży wszystkiego, co ma związek z kryptowalutami.
Oczywiście nie chodzi tylko o samą walutę, ale również o tzw. koparki, erupterki itp.
Problem tylko w tym, że zaraz po koparkach, najprostszy sposób na "kopanie" to karty graficzne.
Stąd moja petycja, aby zgodnie z nowymi zasadami, zakaz ich sprzedaży.
Kto mnie popiera, proszę się wpisać. Jeśli wątek przekroczy 25 postów, jedna losowo wybrana osoba, w nagrodę, otrzyma 25 Snickersów.
Yepać Cry Engine 2/3/dalej!
A ja tam czekam aż wszystko się walnie, grupa ludzi zgarnie górę kasy (tej całkowicie realnej zielonej i papierowej) i zniknie gdzieś w Argentynie.
No dobra...
Aledrogo złe,Karty Graficzne złe,Steam zły bo to wszystko dzieło latającego potwora Spaghetti
(Jakby się ktoś nie domyślił to jest to troll post który bierze udział w losowaniu)
I tak nie mogę wygrać snikersów, jestem za gruby. Popieram [14] i (dopisek) [16].
Popieram.
I tak nie kupuję kart graficznych na allegro :)
Jestem za.
Jak tu nie być za :D
Nieeeeee, dajcie jeszcze miesiąc tym kartom bo akurat muszę wymienić !
POPIERAM!
Jakieś źródło? Czy to takie dyrdymałki? :)
Jeśli nie, to proponuję powołać specjalną komisję, która po wystawieniu aukcji będzie oceniać, czy dana karta w ogóle się nada - bo jeśli jest za słaba, to można sprzedać.
Ewentualnie należy sprawdzić, czy została uprzednio upieczona.
Dziś kupuje kartę graficzną i kopię bitcoiny, czasem grając w te brutalne strzelanki, a jutro kupuje broń i zabija 69 osób...
Tak, tak, tak! Czekałem aż ktoś wpadnie na ten genialny pomysł i jest! Podpisuje się pod tym obiema rękami!
za
Jestem na NIE.
To czysty idiotyzm, zwłaszcza, że używanie kart graficznej do "kopania" bitcoinów to taki sam idiotyzm. Koszt opłacenia rachunków za prąd znacznie przewyższy wartość zdobytych bitcoinów.
Już od dawna jedyną rozsądną opcją do takich celów są chipy ASIC.
Gupi pomysl, babcia mowila zeby nie brac slodyczy od opcych.
W sumie nic mnie to nie obchodzi i nawet nie wiem o czym mowa ale te 25 snickersów mnie przekonuje
Wszystkiego by zakazali, nicponie jedne! Oczywiście, że PRZECIW
Kto snickersom odmówi. :)
aprobuje
Jadłbym :)
3 razy ZA!
ZA !
Jestem za, ale mam nadzieję że to będzie dotyczyło tylko kart AMD (jak by coś...).
Niechaj będzie, ZA!
Totalny Idiotyzm jak można zakazać sprzedaży kart graficznych ? Puknij się koleś
Jeżeli chodzi o słodycze, to mogę być zawsze za, a nawet przeciw :D
noo ba, od tysiąca lat wiedzą że karty graficzne to największy przekręt w historii ludzkości!!
To czysty idiotyzm...
Jak widać niektórzy nie zrozumieli sarkazmu :)
Ja po prostu wyśmiewam idiotyczne pomysły tego wspaniałego serwisu, jakim jest Allegro :)
Za!
O co w tym wszystkim w ogole chodzi? Z gory zaznaczam, ze w losowaniu udzialu nie biore :)
Lol, to jest autentyczny pomysł....?
Banda pajaców z durnymi pomysłami
za
Nie wiem o co chozi, ale dla Snickersów jestem na TAK!
Serio, jaki to niby nowy pomysł jest?
Snickersy otrzymuje użytkownik Haytham
Gratuluję i poproszę dane do wysyłki na adres: haggart123(małpa)gmail(kropka)com