Tarłam oko i przez przypadek paznokciem przetarłam po oku i teraz mam jakby zadrapane?
Wygląda to troszeczkę jak wgniecenie paznokcia na piłeczce kauczukowej- boli mnie jakbym miała cały czas paproch w oku.
Jutro pójdę do okulisty, powinnam się martwić?
Znajomy miał kiedyś takie "zadrapanie" oka po bliskim spotkaniu z cienką gałązką. Poszedł do szpitala, dali mu jakieś środki i opatrunek. Parę dni później było już OK.
Widzę, że forum w formie. :D
Swoją drogą, jakich odpowiedzi tu oczekiwałaś?
O Borze Tucholsky...też tak miałem, bolało, łzawiło, przeszło i się zagoiło...Koleżanka miała jeszcze gorzej ale żyje i widzi...
Jane nie przejmuj się. Rzeczywiście lepiej zajrzeć do lekarza, sprawdzić, czy nie uszkodziłaś rogówki, ale wtedy prawdopodobnie miałabyś problemy z widzeniem.
Pewnie dadzą ci jakiejś krople do oka i maść. Ja miałem gorszy przypadek gdy oko miałem całe śine i ropa mi leciała, dopiero się bałem, hehe ale krople do oka dostałem i mi przeszł. Nie masz się czego obawiać do wesela się zagoii jak to mówią ;)
Sulfacetamid HEK do przemycia, po paru minutach Gentamycynę i Corneregel. Powodzenia.
Pewnie juz chodzi z czarną opaską na oku :)
Doradzajcie, a jej/jego od dwoch dni juz nie ma...
[*]
Nie martwcie dziewczyny, pójdź do okulisty i zobacz co to jest, nie stracisz oka, nie martw się :D
@EDIT:
Byłaś już u okulisty i co?
Mojemu znajomemu weszła drzazga w oko, wyjęli i jest wszystko ok, znam tez kogoś kto dostał w dzieciństwie iglą ze strzykawki w gałkę oczną w obu przypadkach wzrok na tym nie ucierpiał . Takze nie ma zawczasu sie co denerwować. Przedewszystkim nie trzyj oczu bo to zle wpływa na rogówkę. Idź do okulisty dla pewności.
Już wszystko w porządku- ale mój komputer wariuje, pomóżcie tutaj:
https://www.gry-online.pl/forum/moj-komputer-zdycha/zccfec56?N=1