Dostałem na gmailu taką wiadomość --->
Oba hiperłącza prowadziły do linku przy którym dałem strzałki. Powiedzcie mi, OCB? Domena youtube sprawia wrażenie autentycznej...
Nieopatrznie kliknąłem w link, jak zobaczyłem w pasku dziwny adres strony to zaraz to wyłączyłem - Norton też nie zareagował :/
Wcześniej przychodziły ci komunikaty w języku polskim czy angielskim?
A to nie jest tak, że YT podało treść wiadomości, którą dostałeś? A był w niej właśnie ten link spamerski.
No ale nacisnąłem niejako sam odnośnik do skrzynki yt - a tu się zaczął wczytywać ukryty link :/ Czy brak reakcji antywira powienien mnie zaniepokoić?
Czy mój komp jest bezpieczny, skoro link nie zdążył się otworzyć?
Emaile zawsze były po angielsku - to też uśpiło moją czujność...
Ja mam maile po polsku zawsze.
Teraz zauważyłem, że ostatnio ktoś rozsyłał link do jakiegoś rockowego kawałka (w postaci linka) a pod spodem dawał ten sam link jako "download" tego kawałka.
Jakieś porady co robić? Leci skan antywirusowy, hasła do yt, gmail i gola zmienione poprzez tablet. Obawiam się jednak, że norton nic nie znajdzie...
Ściągnij i zaktualizuj Spybota, on całkiem nieźle sprawdza się w takich sprawach, ale sądzę, że nic się nie stało skoro strona nawet się nie wczytała.
Spokojnie, na 99% nic się nie stało, bo jeśli byłoby inaczej to każdego miliony ludzi by traciło swoje dane.