Witam, potrzebuje rady doświadczonych graczy.
Chcę kupić pada, mam do wyboru te wymienione w tytule. Korzystał ktoś z nich? Jak wrażenia?
Mam system Windows XP SP3, nie będzie z tym problemów?
Będę wdzięczny za pomoc.
Razer jest dużo lepszy, szczególnie przydaje się ten regulowany opór grzybków i dodatkowe triggery.
Onza jest lepsza jakosciowo, do tego regulacja oporu grzybkow, 2 dodatkowe przyciski i lepszy krzyzak, ktory sklada sie z 4 osobnych przyciskow, a nie 1 plastikowego elementu.
Bierz razera.
Rozumiem, że ONZA też ma analogowe triggery?
Nie będę miał problemów ze względu na mój przestarzały XP?
To, co zachwalacie w Razen Onza (regulowany gałki) dostępne jest dopiero w wersji Tournament, droższej o jakieś 40 zł od zwykłej Onzy.
http://www.razerzone.com/minisite/onza/comparison
Jak kupowac onze, to tylko TE. Na allegro to koszt okolo 190zl, czyli 70 wiecej od pada od Xboxa. I tak lepiej wybrac razera.
http://www.morele.net/razer-onza-tournament-edition-376668/
Tutaj mam info, że współpracuje z Vistą i 7.
A ten tutaj współpracuje też z XP. 7 będe miał jak kupie nowego kompa (za pół roku) więc chyba jestem skazany na Xpada;/
Czemu skazany? Przecież to jest najlepsza konstrukcja pada jaką sobie można wyobrazić. Bierz i nie narzekaj. Do zwykłego grania wcale Ci nie potrzebne te bajery z Onzy ;]
System zawsze mozesz kupic wczesniej. Tbh mimo, ze na kompa wydaje srednio 5k co 2-3 lata NIGDY nie kupilem systemu od Microsoftu. Poczekam na cos pokroju Windows 10, moze wtedy bedzie to warte wydawania pieniedzy. :)
[10] Gdyby kazdy tak myslal dalej wszyscy siedzieliby na starych bialych klawiaturach, a nie np. Lycosie (<3).
Przecież to jest najlepsza konstrukcja pada jaką sobie można wyobrazić.
No, poza Onza.
Idź chłopczyku się przejść, bo szkoda z tobą dyskusje prowadzić. Powiedz mi co takiego rewolucyjnego jest w tej Onzie? Kształt podpierdzielony od pada Xboxa'a? Krzyżak, który tak czy siak nie ma startu do starusieńkiej konstrukcji Dual Shocka? Czy może ten regulowany opór gałek bez którego można się obejść?
Tak naprawdę to żadne bajery nie są mi potrzebne:). tylko wychodzę z założenia, że jak już coś kupić, to najlepsze. Systemu wcześniej nie kupie, gdyż szkoda żeby 7 była zmuszona działać na moim obecnym piecu:).
[12] Roniq ale o co chodzi? I co to za pogardliwy ton? Zawsze tak probujesz zastraszyc ludzi z ktorymi rozmawiasz? :D
Onza jest lepsza, ale i drozsza. Nie stac cie, nie kupuj. Proste.
[12] Jakosc/cena = Skoda Octavia
Jakosc = Ferrari
Niektorzy wola kupic najlepszy mozliwy produkt i dolozyc wiecej kasy. I tyle. Zagladanie do czyjegos portfela nie jest normalne, a przynajmniej nie przystoi osobie starszej niz 4 lata.
Ja rozumiem, że każdy chce mieć coś z wyższej półki (Sam zamiast kupić mysz za 50 dych kupiłem za 10x wiecej), ale skoro CyberTron do Onzy musiał by dokupić W7 + nowy komp to chyba jasne, że nie warto?
[17]
Czytanie ze zrozumieniem. On kupuje pada do PC, i potem nowy zestaw, a nie nowy zestaw tylko dla pada.
Pada za 190 zł kupi od ręki, ale 350 zł na system już mu szkoda i ściąga pirata.
[19]
To raczej tobie przyda się poprawienie tej umiejętności. Od góry do dołu all poczytaj ;)
Zresztą EOT z mojej strony bo niepotrzebna kłótnia się wywołuje...
[20] Dokladnie. O cos jeszcze chcesz zapytac Narmo? Przy okazji nie odpowiedziales mi na pytanie czy w serwisie komputerowym podawales tylko wode czy reczniki i wode.
[20]
Masz 72 lvl a głupiś jakbyś się wczoraj urodził. Napisałem wyraźnie, że dla mojego obecnego zestawu 7 to strata pieniędzy i poczekam na nowy.
bo to tylko żałosny polaczek, sprzęt za 5k co 2-3 lata, ale na system szkoda...
[23] On to pisal do mnie.
[24] dzony600 cieszy mnie twoja zazdrosc. :p
CyberTron --> Jak byś był odrobinę inteligentniejszy to byś wiedział, że wcale do ciebie nie pisałem.
czego mam ci zazdrościć? głupoty? bo chyba nie kasy od rodziców
[28] nigga please, jestes dla mnie tylko zlepkiem liter, zreszta czego ja ci moge zazdroscic...
[27] Jezeli bylbys obojetny, to nic bys nie napisal. A zamiast tego tak sie przejales, ze nawet kul emotke do posta dodales. :)
Dobra, biorę pada od X360. Nie ma sensu wydawać kasę na coś co przyda się za pare m-c, to nie lokata:). Dziękuje wszystkim za opinie:). (Sory za post pod postem, ale skończył mi się czas opcji edytuj a abonamentu nie mam)