Używam najnowszej wersji Mozilli Firefix, Netia robi sobie jakieś żarty co jakiś czas internet się rozłącza a pobieranie jest bardzo wolne. Ale najważniejsze: pobieram dzisiaj cały dzień 2 pliki 200MB. Pierwszy rozłączył się kilka krotnie, ostatnim razem przy 95% teraz przy drugim parcie jest to samo a Mozilla zakończyła pobieranie... Jak to wznowić? Jak?
Standardowo chyba żadna przeglądarka nie wspiera wznawiania połączenia.
Dodatkowo gdy korzystasz ze wspomagaczy ściągania (FlashGet itp.) to serwer musi wspierać wznawianie ściągania.
Dwa slowa:
"menadzer pobierania"
Moze byc np. Flashget (tylko jakas wersje 2.92 sciagaj, a nie te najnowsze z mnostwem adware'u)
Dlaczego nikt tego nie wspiera? Dlaczego?
Mam Downloadhelper...
Najlepiej używać jakiegoś "zewnętrznego" programu jak "FlashGet". Przynajmniej ja tak robię, wszystko pobiera się elegancko, zatrzymuję i wznawiam download bezproblemowo. Do tej pory nie zdarzył mi się taki przypadek, by plik się nie pobrał, programik śmiga aż miło.
Nie ma żadnego sposobu? Jakaś zmiana nazwy? Cokolwiek byle nie dodatkowe oprogramowanie?
Nie ściągaj żadnych flashgetów badziewnych, tylko addon do firefoxa downthemall.
Inna sprawa, że jeśli ściągasz z jakiegoś serwera z limitami (typu jakiś rapidshare darmowy) to i tak wznowić nie da rady.
Raz udało mi się kiedyś pobieranie wznowić po przerwie w necie, jak to zrobiłem sam nie wiem.
Idzie!
I nie musisz pobierać od nowa.
Pomoże ci w tym program wget. Sam uzywalem i polecam.
www.daber.com.pl/wznowienie-sciaganego-pliku-fifefox-chrome-opera-internet-explorer,1.html
Jeremy Clarkson -> chyba nie myślisz że Basshunter ma tyle piosenek że musi ściągać aż 200 mb.