Witam, chcę przesłać film na YT ale nie chcę żeby był w formacie HD tzn, chcę żeby jego jakośc była dobra(480p) ale nie HD, używam do konwersji programu freemake video converter. Jak to robię?
Najpierw konwerteruje plik filmowy przez Movie Makera do jakości HD ( przy okazji łączę, dzielę, poprawiam, sklejam), potem powstały plik ładuje do freemake convertera i chcę go przekonwerterowac do formatu 480p...Ale takiego nie można wybrać w tym programie. Jest tylko takie coś--->
Nie chcę gwałtownie pogarszać jakości, chcę po prostu film w jakości 480p, nic więcej. Niestety gdy sam wpisałem rozdzielczość(850x480) to film po uploadzie można oglądać tylko w jakości 360...Jakość DVD pozwala na 240p...Co mam tam wybrać, jak to zrobić żebym otrzymał w końcu format 480p bez HD(nie chce HD bo wielkość filmu robi się taka, że film wrzuca się 4h na YT)...
upne sobie, a co. Kto bogatemu zabroni...
Ja Ci polecam takie ustawienia, w dzisiejszych czasach nikt nie będzie oglądał materiałów w złej jakości, a tak w ogóle gdybyś tak nie kombinował już dawno byś miał tego filma na YT w HD
To są ustawienia pomiędzy jakość-waga, polecam także kodowanie dwuprzebiegowe - trwa dłużej, ale jest lepsza jakość
Ps. Możesz zmienić liczbę klatek też na 25, nie powinno być zauważalnej różnicy, ale poniżej tego staraj się nie zjeżdżać
Dzięki, po twoich ustawieniach rozmiar zmniejszył się o prawie 100mb co ma nie bagatelną różnicę w czasie wysyłania. Ale kodek audio pozostawię MP3 chyba jednak...
YouTube i tak korzysta z AAC, więc twoje MP3 i tak będzie przekonwertowane przez YT na AAC