Witam.
Dzisiaj lekko przyciął mi laptop postanowiłem go uruchomić ponownie, lecz nic z tego.
Wyświetlił się napis Lenovo następnie... Automatyczne naprawianie problemów, a potem Diagnozowanie Systemu czy jakoś tak.
Miał ktoś może podobnie? Wie ktoś o co może chodzić?
Laptop Lenovo G500.
Pozdrawiam.
Powodem mógł być źle zamknięty system dlatego diagnozował system aby "po układać" sobie pliki, zapewne Ci się uruchomił po tej diagnozie dobrze i wszystko teraz dobrze chodzi. Czasami jest tak że diagnozowanie nie pomaga i trzeba kombinować.
Windows/Dysk czy... ... system plików
Pewnie coś się w Windows rozjechało i samo skanowanie nic nie da. Wejdź w zaawansowane opcje i przywróć do punktu kiedy wszystko działało.
Próbowałem. Gdy wchodzę w Lenovo System Recovery wyswietla się ekran niebieski/zielony(w zależności jaki kolor win 8 jest ustawiony) I nic nie rusza dalej.
Nowe-Stare informacje dla zainteresowanych tematem.
Tak jak pisałem laptop nie chce się włączyć do pulpitu. Zatrzymuje się na napisie startowym Lenovo a pod spodem Diagnozowanie Komputera i po 30-40 minutach diagnozowania wyskakuje ekran "nie udało się uruchomić systemu kliknij uruchom ponownie może to pomoże, albo opcje zaawansowane " klikam opcje zaawansowane i mam 4 funkcje do wyboru. pierwsza to przejdź do windows 8. Druga wyłącz system. Trzecia uruchom system lenovo recovery (to nie działa) i przejdź do lenovo recovery przez usb wtedy przenosi mnie na czarny ekran z trzema opcjami do wyboru po kliknięciu każdej laptop uruchamia się ponownie i wraca do Diagnozowania komputera.
Diagnozowanie robiłem 20 razy i nic.
Jestem otwarty na propozycje, wyjaśnienia itp.
Pozdrawiam.