Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Windows 8 przyczyną załamania rynku komuterów PC

13.04.2013 10:27
1
zanonimizowany902208
8
Pretorianin

Windows 8 przyczyną załamania rynku komuterów PC

Bardzo ciekawy news na PClabie, polecam lekturę:

pclab.pl/news52909.html

13.04.2013 10:37
blood
😉
2
odpowiedz
blood
246
Legend

Apple też zanotowało spadek. Równie dobrze można powiedzieć, że Apple i mac osx przyczyną załamania rynku komputerów pc.

13.04.2013 11:58
3
odpowiedz
zanonimizowany902208
8
Pretorianin

Bardziej chodzi o wpływ androida i tabletów, ale kiepski system Microsoftu myślę że zdecydowanie pogorszył sprawę.

13.04.2013 12:17
Kyahn
4
odpowiedz
Kyahn
276
Rossonero

Co w tym dziwnego?
Komputery wolniej się starzeją. Poza tym na rynek wchodzi coraz więcej urządzeń mobilnych, które są coraz lepsze i szybsze.
Windows 8 jest bardzo fajnym systemem, tylko marketingowo M$ poległ z nim na całej lini.

13.04.2013 12:21
5
odpowiedz
Hakim
246
Senator

A ja myślę, że chodzi o to, że dzisiejsze pecety są zdecydowanie mocniejsze niż wielu ludzi od nich wymaga, więc komputer sprzed 5 lat nie jest takim szrotem jak jeszcze 5-10 lat temu, kiedy większa moc zawsze się przydawała. Więc i sprzedaż spada, bo lepiej kupić sobie w miejsce lepszego peceta coś mobilnego.
Bo np. na co komu do biura czterordzeniowa torpeda, gdy wykorzystuje go tylko na Ms Office, Internetu i jakigoś programu, który nadal działa na WinXP i kompie z 1GB ram.

Win8 dla mnie osobiście jest świetnym systemem. Nie pozbawionym wad i udziwnień, ale nadal świetnym.

dodane:
i tak sobie teraz myślę, możliwe, że Ci co chcą teraz kupić komputery do gier czekają na to co pokażą konsole następnej generacji.

Forum: Windows 8 przyczyną załamania rynku komuterów PC