Szkoda spodziewałem się w tym roku :(
http://gielda.onet.pl/cd-projekt-sa-ustalenie-terminu-premiery-gry-wiedz,18886,226470,1,komunikaty-detal
jeśli to prawda to tylko mogę powiedzieć " nosz kurwa mać" zarzekali się że będzie w tym roku, że nic nie zmieni bla bla bla, super po prostu świetnie, brawo.
Przynajmniej będę miał mnóstwo czasu do ogrania DS II (bo na ten rok właściwie tylko te dwie gry mnie interesowały), a i wymianę sprzętu będzie można odwlec w czasie.
A tak serio to jednak szkoda :/
Im dłużej będą dłubać przy Wiedźminie, tym lepszy będzie końcowy produkt. Przesunięcie premiery o kilka miesięcy to nie jest jakaś tragedia, wolę poczekać dłużej i mieć lepszy produkt, niż dostać go szybko i się tylko denerwować.
Można było się spodziewać że nie wyjdzie na jesień.Wiedźmin to słaba marka więc się słabo sprzeda.Na jesieni rządzić będą COD, FIFA nowy Asasyn i pewnie nowy Battlefield.Wyjdzie też DA 3 które też na pewno znacznie lepiej się sprzeda.Wiedźmin to nie GTA i nie może rywalizować z tymi grami.Decyzja jak najbardziej słuszna.
To po co ja sie tak spieszylem z przejsciem W1 i szybkim zaczeciem W2? Przez to gra mi sie znudzila i nie wyglada na cos niesamowitego, czym podobno powinno byc. :(
Czyżby się obsrali?
Czyli Cyberpunk też zaliczy obsuwę i nie wyjdzie w 2015? Damn you CDPR.
Oficjalnie potwierdzone... Przesunięta o 4 miesiące...
osobiście obstawiałem najwcześniej wrzesień a realnie jakoś listopad ale jeśli gra miałaby mieć bugi jak poprzednie części i czekalibyśmy na poprawki to już wolę kolejne pół roku oczekiwań by ją dopracowali :]
Czyżby się obsrali?
Tak, obsrali się GTA V na PC które miało wyjść w marcu i przesunęli z marca na luty.
Piszą że mogliby wydać w tym roku, ale chcą poświecić te 4 miesiące na dodatkowe testy i poprawianie bugów żeby gra wyszła jak najlepsza...
No i bardzo dobrze. Dwójce zabrakło takich dodatkowych 4 miesięcy, mimo, że grę poprawili w późniejszych patchach.
Piszą że mogliby wydać w tym roku, ale chcą poświecić te 4 miesiące na dodatkowe testy i poprawianie bugów żeby gra wyszła jak najlepsza...
Nie ma co marudzić bo to i tak nic nie da. Trzeba czekać i tyle.
Więc DA:I wyjdzie przed Wiedźminem? Może Bioware stwierdzi, że równiez może zaliczyc obsuwę.
Marketingowe pierdzenie, po prostu wystawianie W3 z największymi gigantami branży (pod względem sprzedaży oczywiście) licząc jednocześnie na o wiele większy sukces niż w poprzednikach nie byłoby zbyt rozsądne, a tak w lutym nie muszą się obawiać konkurencji.
Gorzej, że to pewnie oznacza przesunięcie CyberPunka na jeszcze jeden rok, ale szczerze mówiąc ostatnimi czasy, jak sobie uświadomiłem jak wielki mam backlog to mam szczerze wyjebane na to parcie zagrania w premierę, i nie widzę różnicy czy wyjdzie te 5 miesięcy później czy nie...
Więc DA:I wyjdzie przed Wiedźminem? Może Bioware stwierdzi, że równiez może zaliczyc obsuwę.
Ta gra jest w produkcji od prawie 4 lat, więc to i tak nieprzyzwoicie dużo jak na EA, także wątpię.
Wydaję mi się, że ani EA, ani CDP, nie chciałoby wydawać gry wtedy kiedy konkurencja, bo fani RPGów będą chcieli zagrać w obie te gry.
Ciężki by był wybór którą grę najpierw kupić jakby wyszły w tym samym miesiącu.
"Ta gra jest w produkcji od prawie 4 lat, więc to i tak nieprzyzwoicie dużo jak na EA, także wątpię."
EA zrozumiało,że terminy zabija gry Bioware(DA 2 i ME3) i zmienili strategie.
Nie po to kupili za majątek Bioware by całkowicie roztrwonić prestiż tej firmy.
To wielki plus poprzednik 2 wpadek Bioware.
"Marketingowe pierdzenie, po prostu wystawianie W3 z największymi gigantami branży (pod względem sprzedaży oczywiście) licząc jednocześnie na o wiele większy sukces niż w poprzednikach nie byłoby zbyt rozsądne, a tak w lutym nie muszą się obawiać konkurencji."
To może być prawda Bioware to samo zrobili z ME 2 by uciec od dominacji COD-a.
Powiedzieli by że może wyjść w 2015 nie się co odrazu nastawiać na 2014 nie było by problemu. no ale tak się po prostu nie robi, nie spodziewałem się tego po CDP, bardzo się na nich zawiodłem
Szlag...Czyli gra miała wyjść w listopadzie? Skoro już mają grę ukończoną i teraz ją dopracowują, szlifują i optymalizują to mają na to do listopada 8 miechów...To mało? Po co na takie rzeczy im jeszcze 4 miesiące?
Niektóre studia jak DICE, robiąc betę miesiąc przed premierą gry, w którą od bugów się grać nie da, potrafią jakoś dooptymalizować grę (i wydać), nieznacznie, bo i tak wychodzi zbugowana, ale dużo mniej niż w becie, a Redzi mają na to 8 miechów...+ jeszcze 4...
Oczywiście jakby miało być jak z premierą BF4 to wolę czekać, ale aż tyle...
EA zrozumiało,że terminy zabija gry Bioware(DA 2 i ME3) i zmienili strategie.
Nie po to kupili za majątek Bioware by całkowicie roztrwonić prestiż tej firmy.
To prawda i bardzo się z tego powodu cieszę. ME4 powstaje już od prawie dwóch lat i nawet nie został zapowiedziany, także na niego też dostali o wiele więcej czasu.
Skoro mówią, że potrzebują więcej czasu to chyba dobrze, że nie wydają jej wcześniej. Nie rozumiem niektórych z Was, naprawdę.
@kęsik
Cyberpunk nigdy nie miał żadnego roku premiery. Wyssałeś sobie te 2015 z palca.
@Kreek
To, że ME4 powstaje dłużej nie ma nic wspólnego z dbaniem o jakość czy cokolwiek w tym stylu. To wynika z konieczności - pewnej formy rebootowania serii, zupełnie nowego silnika gry, nowych assetów, a co najważniejsze, graficy muszą teraz używać innych narzędzi i przejść z 3ds max do Mayi. Profesjonalny grafik potrzebuje nawet dwóch lat żeby się przestawić i przyzwyczaić przy tak drastycznej zmianie.
Dowód:
https://twitter.com/FrostbiteEngine/status/428888539112435712
"Powiedzieli by że może wyjść w 2015 nie się co odrazu nastawiać na 2014 nie było by problemu. no ale tak się po prostu nie robi, nie spodziewałem się tego po CDP, bardzo się na nich zawiodłem"
Powiedzieli też że jeśli będzie trzeba, to na tydzień przed premierą przesuną jej datę więc wiesz...
Lepiej że podali to teraz, niż odwlekali w nieskończoność, jeśli wpłynie to na jakość gry, to będę zadowolony...
Nie ma dramatu, rok zleci jak z bicza strzelił, a do tego czasu na pewno bedzie w co grac.
Nie rozumiem niektórych z Was. Czyli wolelibyście zagrać już w tym roku w grę z bugami, na które byście się denerwowali, niż w lutym zagrać w grę wolą od tych błędów? Mówi się trudno, życie toczy się dalej, nie ma co się denerwować na datę wydania. Trzeba się liczyć ze zdaniem producenta, a gra zapowiada się na mocny tytuł, więc nikt nie chce zaliczyć wpadki, która popsułaby markę jaką jest Wiedźmin w tej chwili.