Witam.
Chyba utknąłem w grze w pewnym momencie, a mianowicie w czasie walki z piratami. Nie mam pojęcia jak to przejść. Zawsze po chwili mnie zabijają. Może za wcześnie się wybrałem w tę podróż. Mam poziom 8. Wczytać gry ne mogę bo się automatycznie zapisała w momencie walki. Co zrobić?
No masz zdecydowanie za mały poziom. Ja na Skellige zawsze się wybierałem w okolicach 15 poziomu.
Pomogłeś mu jak nic. Grę nie trzeba przechodzić liniowo. Oraz nie ma wymagań, do którego poziomu musisz mieć. Żeby przejść dany segment gry. Zmień poziom trudności na najłatwiejszy. Jak zmienisz poziom, wczytaj jeszcze raz tę samą walkę i spróbuj ponownie. W trakcie gry możesz dowolnie zmieniać poziom trudności i wracać do poprzedniego. Jak nadal będzie za trudno. Uruchom konsolę deweloperską, wpisz nieśmiertelność. Później możesz ją wyłączyć. https://geex.x-kom.pl/wiadomosci/wiedzmin-3-kody/ . Jeżeli ci oczywiście zależy na ukończeniu zadania. W obecnym momencie gry.
Przecież przy danym zadaniu pisze który level jest odpowiedni, więc nie ogarniam jak można iść za wcześnie na skellige
Nie pamiętam, jak szybko w tej grze zdobywa się poziomy doświadczenia, ale może od nowa zacznij grać? 8 poziom to brzmi, jak początek. Skoro nie masz szans wczytać innego zapisu gry?
4 albo 5 poziom można było osiągnąć już w Białym Sadzie więc poziomowo jesteś praktycznie na początku gry. Do tego masz wyraźnie zaznaczone że na Skellige sugerowany poziom to 16.
Dokładnie, plus po zrobieniu zadań w Velen i Novigradzie (główne plus większość pobocznych które mają dopasowany poziom) ma się ok 21-22 poziom doświadczenia, więc ewidentnie nic nie zrobił tylko od razu tam popłynął.
Niestety ale kolega ma nauczkę, aby zapisywać na różnych zapisach
Gry nie są idealne, mają czasem bugi i właśnie o to takie sytuacje, zapisywanie na jednym zapisie podczas gry to proszenie się o kłopoty
Poza tym, czemu ty do jasnej anielki płyniesz na skellige jak musisz do velen albo nowigradu jechać najpierw? o.O
Miałem takie zadanie żeby płynąć na Skellige. Ale już po problemie. Udało mi się przejść bez żadnych kodów. Tylko że teraz stanąłem w kolejnym punkcie i nie potrafię tego przejść, zawsze mnie zabijają. Mam poziom 16 i jestem teraz w Kaer Morhen.Zadanie : Ostatnia Próba. Po dopłynięciu łodzią słychać głos chłopaka i ja zadecydowałem żeby mu pomóc, okazuje się że to mglak. Jest ich tam więcej i zawsze ginę. Proszę o rady.
Na razie przeważnie nie wykonuję zadań pobocznych. Jak zakończę główną fabułę to będę mógł do nich wrócić?
Źle grasz w te grę, przy każdym zdaniu masz sugerowany poziom, powinieneś wykonywać zadania poboczne mniej więcej razem z głównymi, np gdy byłeś w Velen zrobić wszystko w Velen, tak samo w Novigradzie itd. Jeśli będziesz bodaj 6 poziomów wyżej niż zadanie to nie dostaniesz za nie prawie żadnego doświadczenia, dlatego nie należy ich zostawiać na koniec gry, niektóre mogą też nie być później dostępne wobec określonych wydarzeń fabularnych.
Nie ma to jak tłumaczyć komuś, że źle gra. Bo nie gra tak jak ty chcesz. Pozwól mu samemu, wybrać jak chce grać. Widać też Kuba_3. Dawno nie grałeś w wiedźmina. Jest opcja skalowania przeciwników. Więc doświadczenie zawsze dostaniesz równo. Dlatego gra jest dobra, ponieważ pozwala ci na pełną swobodę wyborów. I przez to musisz się mierzyć z konsekwencjami podjętych przez ciebie decyzji. I nie musisz grac po sznurku według poradnika jak owce idące na rzeź.
Dobra. Już po problemie. Po prosu uciekłem z miejsca walki z powrotem do jaskini i mglaki już za mną nie podążały. Ale mam teraz inne pytanie. W jednym ze zleceń wiedźminskich mam wykurzyć potwora z jaskini używając petard. Nie wiem gdzie te petardy można dostać. Próbowałem u różnych kupców ale żaden z nich nie miał.
3. Powykonywałem większość zadań pobocznych i teraz jestem w miejscu zaraz po oblężeniu Kaer Morhen przez Dziki Gon i mam poziom 26.
Dużo mi jeszcze zostało do ukończenia gry?
teraz jestem w miejscu zaraz po oblężeniu Kaer Morhen przez Dziki Gon i mam poziom 26.
Jesli chodzi o fabułę podstawki to zostało ci tak 1/3 albo 1/4 całej gry