Ktoś ma, używa, zna jakieś ciekawe, konkretne mody do gry? Właśnie jestem na etapie szukania, wgrywania modów.
Wiedźmin 3 ma słabe mody. Jak grałem drugi raz to wgrałem moda żeby można było z każdego miejsca korzystać z szybkiej podróży i żeby wszystkie quest markery pojawiały się na mapie, a nie tylko aktualne zadanie. Reszta to bieda.
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/943
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/324
Mody do Wieśka to głównie kosmetyka, zmiana pogody, cienie HD, lepsze tekstury, uniki zamiast turlania, itd. Nie ma narzędzi, nie ma rozbudowanych modów.
Ja mam jeszcze Wieśka na dysku, jakoś trudno się rozstać. Po lekkim zmodowaniu potrafi nieźle wyglądać :
https://www.nexusmods.com/witcher3/images/8439
https://www.nexusmods.com/witcher3/images/12716
https://www.nexusmods.com/witcher3/images/7193
ale na nic większego nie ma co liczyć.
^
Nie, mowa o W3 w wątku o Wiedźminie 3. Jest taki mod.
Wiedźmin 3 ma słabe mody.
Wgraj to u dołu. Od razu zmienisz zdanie.
W3EE - przed chwilą pisałem z 20 minut o nim co robi, ale przez przypadek mi się usunęło :'(. Powiem tylko tyle: zainstaluj a zagrasz w zupełnie nową, lepszą grę. Do tego kilka modów na grafikę i jest taki luksusik, że koniec.
Nie polecam ułatwiaczy, typu skok z dowolnej wysokości bez śmierci czy nielimitowany ekwipunek.
A zamiast W3EE może FCR3? Któro lepsze? Ten W3EE co niby dokładnie ulepsza. W3EE chyba niedziała z E3dodgeStyle a to chce mieć napewno wgrane bo domyślnie jakieś skoki to padaka jakaś.
Uła, ale się rozpisałem.
W3EE zmienia całkowicie system walki, opierając ją o staminę. Każda czynność jaką wykonujesz zabiera trochę wytrzymałości. Dochodzi coś takiego jak punkty wigoru, im więcej ich masz tym lepiej dla ciebie. Dochodzą urazy - dostaniesz pałą przez łeb to ci błyśnie przez chwilę, możesz krwawić, potknąć się jak dostaniesz po nogach itd. Nowe rodzaje ataków, krótkie, średnie, dalekie, mocne, słabe, możesz sadzić kopniaki, czy robić takie cięcia w poprzek. Jeśli chodzi o uniki to tak, W3EE nie działa z E3dodgeStyle, ale tylko dlatego, że ma go już wbudowanego. Uniki musisz robić w idealnym momecie i w dobrą stronę. Przykładowo, jeśli przeciwnik uderza od prawej to nie możesz zrobić uniku w prawo, bo Cię dziabnie. Hitboxy nareszcie działają tak jak powinny. Dochodzi też mnóstwo pierdół takich jak adrenalina (jeśli Geralt walczy dłużej to mocniej i szybciej atakuje - jest to żywcem wyciągnięte z książek, jak i wiele innych rzeczy). System rozwoju bohatera wygląda inaczej, nie wsadzasz już umiejętności do gniazd tylko możesz mieć aktywne wszystkie na raz, ale żeby coś ulepszyć musisz to robić podczas medytacji. Umiejętności zostały pozmieniane i robią co innego. Mało tego, teraz jeśli chcesz wzmocnić Igni to musisz z niego często korzystać. Coś na zasadzie Skyrima. Yrden jest też o wiele bardziej przydatne niż wcześniej. Mutageny mają inne właściwości, crafting wygląda nieco inaczej (jeśli masz na przykład jakąś zbroję to możesz wybrać ulepszenie do niej zanim płatnerz ją zrobi). Jeśli mowa o zbrojach to one też inaczej działają - korzystasz z pancerza lekkiego to jesteś o wiele szybszy w atakowaniu i robieniu uników niż gdybyś korzystał z ciężkiego. Alchemia - jeśli zrobisz trzy mikstury to będziesz miał trzy mikstury. Nie ma jak przedtem, że robisz miksturę raz, medytujesz i ci się odnawiają. Mikstury też mają inne właściwości. Warzyć je możesz tylko przy ogniskach (ale mod jest całkowicie modyfikowalny jak głupio by to nie zabrzmiało, możesz każdą opcję zawsze zmienić w ustawieniach). Bronie i pancerze mają inne statystyki, tak zwane "relikwie" pojawiają się teraz tylko jedna po każdej sztuce i gdy odnowisz je u kowla zyskują nowe właściwości. Zmiany są także w przeciwnikach: jeśli walczysz z jakimś rycerzem to będzie on walczył lepiej niż jakiś chłopek z widłami. Jest strasznie dużo nowości. Zmiany w statystykach, rozszerzanie źrenic w ciemnościach itd. Nie dam rady wymienić wszystkiego. Wiele rzeczy poznasz podczas samouczków. Dodam, że mod jest w pełni spolszczony.
I tak jak wspominałem na początku, mod nie jest kompatybilny z kilkoma innymi modyfikacjami ponieważ ma je już wbudowane w siebie.
Co do pytania czy lepszy jest W3EE czy FCR3 to według mnie ten pierwszy. FCR3 zmienia chyba tylko coś w statystykach.
Jest tam cała instrukcja w języku angielskim, spolszczenie jest podlinkowane w zakładce u samej góry (ew. wpisz w wyszukiwarce na nexusie W3EE i pokaże ci je). Polecenia musisz robić krok po kroku żeby nic się nie popsuło. Ale to w sumie nic trudnego, wgrywasz do folderu z grą folder bin, DLC i mods, plik input.txt do dokumentów>Witcher 3 i podmieniasz. Przed odpaleniem gry sprawdź czy na pewno mody które posiadasz są kompatybline za pomocą tego narzędzia co inne modyfikacje - jeśli wystąpi jakiś konfilkt z innym modem to nie próbuj ich kompilować tylko wywal tą drugą modyfikację, bo za pewne jest ona już wbudowana. I przy pierwszym włączeniu gry jak wyskoczy ci to okienko Red Engine i już wejdziesz do gry to wyłącz ją i włącz żeby wszystko się luks zrobiło.
Jak będziesz miał jakieś wątpliwości czy nie będziesz wiedział jak coś zrobić to pisz. Tak samo jeśli boisz się, że wykrzaczy ci gierkę to poczekaj aż wrócę jutro do domu i napiszę ci krok po kroku jak go zainstalować, ale tak jak mówię - nic trudnego na stronie jest wszystko napisane.
Wszystko w porządku, sam gram na padzie.
Hm?
Kojarzę coś, że niby działał z W3EE kiedyś, ale pewności nie mam. Na telefonie ciężko jest przeglądać Nexusa, więc dzisiaj Ci nie powiem, ale mogę dać coś w zamian - ten na pewno jest kompatybilny:
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/3495
Szok... Ten mod W3EE jest EPICKI! Gra diametralnie sie zmieniła... Cóż to będzie za przygoda teraz :) Polecam każdemu to zainstalować. Szacun dla ludzi co to tak porobili gre. I trzeba sie uczyć od nowa w tą gre :D Te nowe opcje, całkiem inne mechaniki, nowe animacje... majstersztyk.
No nie? Jak inna gra.
Jak nawet jakieś drewno trzeba żeby ognisko do medytacji zrobić... no całkiem odjechali z tym modem od podstawki :D Ale będzie granie. Obczaisz na czasie ten mod co podesłałem z potworkami, jak go zrobić by niekrzaczył?
Obczaję jutro po południu jak wrócę do domu ;)
Tylko mnie martwi 4 sloty na mutageny. Za dużo dobrych mutagenów by tylko 4 były aktywne. Ale W3EE połączone Random Encounters to zrobi sie hardkor konkretny...
Ale W3EE połączone Random Encounters to zrobi sie hardkor konkretny...
Hahaha :DD
No, poziom trudności jest nieźle podniesiony.
Mi nawaliły chłopki pod karczmą :D
Poczekaj na walkę z południcą czy gryfem. Tą pierwszą sobie darowałem i postanowiłem, że wrócę do niej z lepszym rynsztunkiem.
To teraz gre będzie z trudna do przejścia, gra weszła na poziom survival dosłownie. Nie no, nieogarniam tego jeszcze sterowania, nie moge wyjść z poczatkowej fazy gry przy ognisku z ghulami :D Sterowanie jakies dziwne :D
Pewnie masz ustawione, że tam gdzie jest kamera tam Geralt atakuje. Ja to wyłączyłem z poziomu ustawień modyfikacji i ustawiłem na domyślne, tak jak było w podstawowej grze, bo kręcenie gałką tak szybko jest praktycznie niemożliwe.Tobie też tak polecam.
W walce z wiecej jak jednym przeciwnikiem jest dramat xD Jak mamy mało co sił to nie nie jesteśmy wstanie zrobić uniku i moze być po grze.
Polecam kontry, działają na każdego przeciwnika i do tego cały czas trzymaj przycisk bloku, czasem lepiej sparować jakiś atak niż zrobić unik. Tym bardziej, że margines błędu przy uniku jest cholernie mały :D
A jak zrobić by chód wieśka był w kilku stopniach na padzie? Wcześniej miałem różą szybkość poruszania, teraz jest jedna.
Nitkt niewie jaki to mod na wolne chodzenie? Lub jakie pliki z edytować by to przywrócić?
Można normalnie chodzić, biegać i sprintować.
Ew. zmień w opcjach gry poruszanie z podstawowego na alternatywny albo na odwrót.
Męczę się z gryfem W3EE. Jest lepiej jak w podstawowej wersji :)
5 podejście i dalej mi brakuje do ubicia. Gryf przy pikowaniu jest dobry, uskoki zdają sie na nic.
Ładne screeny ci wyszły. Na 6 strzałów? To i tak dobrze, ja padałem od dwóch.
Najgorsza to chyba kontra gryfa na ziemi jak sie rozbiega na nas i wali skrzydłem. To potrafi wziąść nawet połowe życia. Jest ciężko ale fajnie.
W ogóle walka z nim jak już wyląduje jest przerąbana. A najlepsze jest to, że kuszą nie da rady go ściągnąć do ziemi (przynajmniej podstawowymi bełtami).
No nieee... co ten gryf odwala :D Jeszcze nie ubiłem... za pierwszymi ataki podpalenia igni łapał sie kilka razy na nie i coś mu odbierałem hp, ale na następne... już zaczął je odbijać i blokować. LOL :) 30 podejście i nic. ale dużo nie brakuje. Najgorsza ta szarża na ziemi, praktycznie nie ma ucieczki. Z lotu jeszcze idzie odskoczyć. Podoba mi sie póki co taki poziom trudności.
Dobra, gryf ubity, trzeba było tylko sie chwile pochować przed gryfem aż vesemir nieco zejdzie mi z hp i my wbijamy już na końcówkę i kończymy xD dobry sposób ale mało satysfakcjonujący.
Dobra, gryf ubity, trzeba było tylko sie chwile pochować przed gryfem aż vesemir nieco zejdzie mi z hp i my wbijamy już na końcówkę i kończymy xD
Tak samo zrobiłem xD
A pokonałeś południcę? To zlecenie co na nią było przy studni?
Naprawia kilka błędów i dodaje możliwość regulowania odległości od której Geralt może wejść w ten taki combat stance.
Np i fajno. Bardzo rozwojowe to jest jeszcze. Tylko czy spolszczenie będzie działać elegancko z tymi nowymi wersjami :)
Spolszczenie też jest na bieżąco aktualizowane :)
Na tych wszystkich wgranych modach, uwielbiam teraz palić :D <3
Możecie w postach wrzucać też swoje screeny jak macie. Zawsze to będzie ciekawiej :)
To co na screenie, to jeszcze nie jestem ich w stanie wszystkich ubić, dobrze działa agresja przeciwników, nie stoją jak kołki i czekają w kolejce tylko wszystko z sensem to wygląda.
Nie polecam wczytywać zapisów sprzed wgrania moda - niezłe koko jambo się robi.
Patrz co im się z twarzami porobiło >:l
Jak ktoś chce wgrać moda W3EE to musi zaczynać grę od nowa. Nie można wrócić do starych zapisów (kiedy jeszcze tego moda nie było).
Ale ty zacząłeś nową grę, a ja wczytałem zapis sprzed roku :D
Ok :D
W3EE ma jeden chyba błąd z handlarzami mianowicie mam jakieś wisiorki złote co można sprzedać to samk u jednego np za 100 u innego za 300. I chciał bym opchnąć za 300 ale niemoge bo sprzedawca ma 150 hajsu. Dziwne i szkoda.
Jednak STLM robi robotę.
Nawet walka z niedźwiedziem robi wrażenie :) jest ciężko, wolniej i realniej... teraz to eliksiry, petardy podstawowa rzecz jaką mieć trzeba w ekwipunku jak coś chcemy wojować. Wcześniej praktycznie leciałem bez petard i eliksirów i gra na koszmarze ukończona. Super podoba mi sie teraz tworzenie tego, po prostu tak powinno być od początku.
Musiałem zacząć gre od nowa, dobrze że byłem w białym sadzie... Walka tam z południcą no koszmar xD Ja nie wiem co sie będzie działo w dalszej części gry i dodatkach :)
Dalej mam kłopot z oświetleniem w grze, mianowicie dzieje sie to i występuje to dziwne zjawisko jak ma zacząć padać deszcz albo sie kończyć, następują takie dziwne szybkie zmiany na jaśniejsze albo ciemniejsze oświetlenie.
Polecam mocno STLM wraz z tym: https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/937?tab=files
Jak na Skellige zaczyna mżyć deszczyk albo w Kaer Morhen śnieg z gór zlatywać to jest koniec - genialne widoki.
Ja też mam problem ze światłem (to wina STLM) w Kaer Morhen. Cienie dziwnie "przeskakują".
Mam lepszego moda od tego co podałeś bo testowałem obydwa...
https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/2420 sprawdź i porównaj sobie :) Dedykowany pod STLM.
Czyli to musi być coś z STLM...
Jeszcze sprawdź to https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/3170
A obadam te nowe chmurki i pogodę z chęcią.
Phoenix'a śledzę na bieżąco ale jest tam tyle możliwości do wyboru, że aż mi się nie chce sprawdzać wszystkiego :D
Phoenix nie wiem czy nie bedzie sie gryzło z https://www.nexusmods.com/witcher3/mods/1021 bo to wiele zmienia też zmienia w świecie gry.
Nie, wszystko działa jak się da pierwszeństwo dla HDReworked :)
Ale ZONK. Zabił Geralta Quen. Jak tyle gram pierwszy raz widze albo to zasługa moda? Wleciałem z aktywnym quen Geraltem do wody, tam chwile przepłynąłem no i jak sie quen skończył to zrobiło sie rozładowanie tarczy i epicki wybuch zakończony końcem gry.
Pobawiłem sie jeszcze w pliku user.settings. I gra jeszcze bardziej nabrała blasku, wygląda prze pięknie. Gra z 2015r. troche czasu minęło a wygląda lepiej jak to co teraz wychodzi. Jeszcze tylko GTA V i gry z CryEngine mogą się równać z wieśkiem.
Teraz to tak wygląda bo drobnych modyfikacjach w pliku z ustawieniami, Polecam każdemu tam coś pozmieniać pod własny sprzęt.
Skellige jest najlepszą lokacją w grze.
Ja nie lubię Velen, bo tam smutno strasznie. Wszędzie brud, trupy, zniszczone domy i spalone wioski L:l
Na Skellige ładne widoczki, zaśnieżone góry, a soundtrack taki, że z kapci wyrywa.
Chłopek jeszcze nie wie co go czeka:
Ten mod nie krzaczy w3ee?
Nope.
On tylko graficznie zmienia?
Tak.
Udało mi się piorun złapać, a nawet tego nie planowałem :P
mmm wiedzmin 3 jest piękny btw wróciłem ostatnio do wieśka i z tym modem zupełnie inna gra tylko mnie zdziwiło to że jak się na pieści z tymi chłopami biłem w białym sadzie to na 1 kryta zeszli 2 naraz walnołem a to było dziwne bo onni są ludzmi a im vigor zwiększyłem z 1 do 1;50 wiec dziwne ze umarli na kryta xd ale ogółem ekstra jeszcze z stlm 2.1 i hd redworked 12 ultimate złoto