Jestem świeżym posiadaczem Samsuga G4, ogólnie telefonik jest super, ale to co mnie po prostu rozbroiło, to brak transparentności widgetu pogoda. Albo ja jestem tępy i nie umiem tego ustawić, albo spece z Samsunga to debile. Czy rzeczywiście nie mozna wyświetlić tego widgetu bez tej cholernej niebieskiej tapetki z chmurkami? Przecież to niszczy całą kompozycję pulpitu przy ciemnej tapecie. Pasuje to ze sobą jak pięśc do nosa. Really? W 21 wieku, w topowym telefonie za 2000 zł?
Mam również problem z widgetem Google Now. Otóż górny, cienki pasek się wyświetla (jest pogoda na dziś + dwa następne dni), ale na środku nie pojawia się karta, na której (jak mniemam) powinny wyświetlać się newsy. To jakiś błąd, czy ja coś źle ustawiam?
Dzięki z góry za pomoc.
Wiek piszemy tylko i wylacznie rzymskimi znakami.
W widget'cie od samsunga nie ustawisz przezroczystosci, zaopatrz sie w inna aplikacjie po prostu, w google play jest tego masa. A co do google now to w Polsce jest to totalny kastrat, nie polecam z tego w ogole korzytsac
Sciagnij sobie transparent clock&weather z Play Store
Wyglada to tak jak poustawiasz:
https://lh3.ggpht.com/26RAGxEaseNdwNePygk1TmUEKJ2VVjS_xlVZuuxC5bnfSWQZET22y6d2D2P_YIbOUM8=h900
Domyślam się, że w play store jest tego cała masa. Sęk w tym, że nie po to kupuje człowiek telefon za taką kasę żeby później zawalać go zbędnymi programami, żeby cokolwiek miało ręce i nogi... Poza tym, aplikacja samsunga jest naprawdę dokładna i konkretna, a te aplikacje, które polecacie (sam kilka kiedyś testowałem) to jednak rzeczy mniej dopracowane i o ile ustawie sobie transparentność, to nie uzyskam takiej dokładności w danych metero i lokalizacyjnych jak w apce samsunga...
Skoro nie chciales sie bawic to trzeba bylo kupic iPhone
<<<---
Piotrek wiesz ogólnie, to przeżyje bez tego, albo ściągne sobie w ostateczności inną apkę i ją skonfiguruję, ale Boże, jak coś takiego mogło przejść testy jakości w firmie Samsung? Jak ktoś mógł dopuścić do sprzedaży taki bubel w topowym produkcie za 2000 zł? Czy oni testowali ten telefon mając tylko niebieską tapetkę, która jest wgrana na stałe w telefonie i jako tako się komponuje z tym widgetem? Kurwa czy tak cięzko było dodac opcję transparentności? Sorry, musiałem się wyżyć.