Hej,
używa ktoś dodatku do Firefoxa - GMail Notifier?
Chciałbym sobie go zainstalować, bo znacznie ułatwiłby mi życie, tyle tylko, że podajemy w opcjach hasło do konta pocztowego. Jest to bezpieczne?
Zawsze możesz kod źródłowy obejrzeć. Przynajmniej powinna być taka możliwość.
Co do bezpieczeństwa - sama wtyczka zapewne danych nie kradnie, ale zawsze stanowi dodatkowy słaby punkt w systemie.
zdaje sobie sprawę z tego, że to może być dodatkowy słaby punkt w systemie. Jednak mam pare kont mailowych i znacznie ułatwiłoby mi coś takiego życie, niż stałe logowanie się i sprawdzanie czy mam oczekiwanego maila czy nie.
Jest jeszcze GMail Manager - chyba oficjalna wtyczka z tego co widnieje na addons.mozilla.org.
Który polecacie?
Webmaila używam jakieś dwa lata, to sprawdzony i polecany przez Mozille dodatek, więc śmiało instaluj i podawaj hasło.
Zabezpiecz sobie gmaila dwuetapową weryfikacją, a następnie wygeneruj indywidualne hasło dla wtyczki.
gnoll -> dzięki za odpowiedź. zauważyłem że ~350k ludzi go używa więc to też jakiś + (chodzi o https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/webmail-notifier/?src=search)
arxel -> można krok po kroku jak to zrobić?
aha - jeszcze jedno czy jest możliwość bycia zalogowanym na np. 3 różnych kontach gmail? (chodzi o Webmail Notifier).
Niespecjalnie widzę sens takiej wtyczki, skoro obecnie można przypiąć gmaila jako stałą zakładkę ("Przypnij jako kartę aplikacji"), która będzie sobie zawsze wisieć w lewym rogu i zapalać jak tylko przyjdzie mail.
Karrde jak przypiać GMaila jako kartę aplikacji, bo nigdzie nie widzę takiej opcji.
Otwierasz normalnie zakładkę z gmailem, logujesz się i potem prawy klik na zakładce i wybierasz opcję.
Karrde niestety nie widzę takiej opcji.
Zalogowałem się, kliknąłem prawym i mam tylko "Właściwości" tej zakładki.
Masz najnowszego Firefoxa na Win7/Vista?
Karrde
Jak dla mnie Webmail ma największy plus - mianowicie sam mnie powiadamia że przyszedł mail. Wyskoczy takie małe okienko, usłyszę dźwięk - dla mnie duży plus.