Często widząc tematy "poszukuje gier", "w co pograć", "gry podobne do" pokusiłem się prezentować mniej popularne gry często z zerową reklamą które zbierają bardzo pozytywne noty od graczy (na steam).
Dla kogo jest mój temat ? dla osób które poszukują jakiejś świeżości, tytułów wymagających jednocześnie nie mających czasu na dogłębne poznanie rynku a zarazem świetnych tytułów.
Na pierwszy ogień Insurgency, według mnie najlepszy indie multiplayer FPS zaczynający jako mod, chociaż pełnoprawna gra to zmodyfikowany silnik CS:GO. Czym się różni Insurgency od reszty ? całkowite przeciwieństwo coda, battlefielda czy cs'a. Nie znajdziemy tutaj perków, dodatków z kosmosu, nierealistycznego strzelania. Właściwie Insurgency można określić jako ARME bez tych wszystkich aż za bardzo realistycznych elementów. Map jest dużo (wszystkie również w wersji nocnej - BF4 wstydź się za 1 nocną mapę po roku ), bardzo zróżnicowane, znacznie większe od tych znanych z CS:GO aby dobrze sprawowały się tryby których jest dość dużo ale głównie opierają się na wariacji z przejmowaniem punktów, samo strzelania nie wystarcza, trzeba się posilić na wykonywanie celów gdyż nie robiąc tego można szybko przegrać mecz. Strzelanie najważniejszy punkt wykonane świetnie z lekkim rozrzutem, zazwyczaj 1-2 trafienia wystarczają aby zginąć czy zabić. Czołganie się, wychylanie zza osłony, tłumiki, typy amunicji, noktowizor - wszystkie elementy związane z jakimś poczuciem realizmu też są.
http://store.steampowered.com/app/222880 aktualnie 92% pozytywów z 32 tysięcy recenzji
Dodam również, że gra jest dość często aktualizowana, ostatnio dodali mapę, tryb, 3 bronie oraz poprawki
Dla kogo jest ta gra ? dla osób szukających odskoczni od CS GO i innych FPS
Czy wszystkim spodoba się przedstawiony przeze mnie tytuł ? na pewno każdemu kto uwielbia dobrze zrealizowane strzelaniny multi
spoiler start
tak wiem, że Insurgency w jakimś tam stopniu znane, jednakże z zerową reklamą więc pasuje do mojego tematu jak również na 1 propozycję gdyż po prostu jest to świetny tytuł
spoiler stop